nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Iedere eerste week van de maand zetten we onze Dutchies in het zonnetje. Dit zijn Podenco’s die in Nederland in de opvang verblijven en nog op zoek zijn naar een baasje. Het grote voordeel is dat u ze gemakkelijker kunt ontmoeten en kunt zien of de gewenste klik er is! Het is altijd fijn als de honden, die in Nederland in de opvang zitten, geadopteerd worden zodat er weer een opvangplek vrij komt voor de honden waarbij de nood hoog is. Dit kunnen honden zijn die terug komen van adoptie of honden die per direct weg moeten uit het asiel in Spanje.
Deze maand hebben we 7 kanjers in de opvang, die we graag in de spotlight zetten. Als u op de naam van de hond klikt dan krijgt u meer info over de desbetreffende hond.


Ocho is een knappe, vrolijke ruwharige Podenco teef van 3 jaar. Ze is vrolijk, energiek, sociaal en wil het heel graag goed doen. Ocho kwam begin december 2018 naar Nederland en heeft daar een maand in de opvang gezeten. Toen werd ze geadopteerd, maar helaas kan ze daar niet blijven, dus komt ze weer ter adoptie. Ocho is een échte Podenco met het bijbehorende jachtinstinct en dat bleek geen combinatie met de kippen van die mensen (en die van de buren). Voor Ocho zijn we daarom op zoek naar een nieuw baasje. Ze is erg sociaal en begrijpt de hondentaal erg goed en kan makkelijk een paar uur alleen thuis blijven. Binnenshuis is Ocho heel rustig en gaat lekker liggen slapen en komt graag bij je voor een knuffel. Ze verdient dubbel en dwars haar ‘herkansing’, maar wie gaat die haar geven? 

Ocho

Tina verblijft al wat langer in de opvang in Nederland. Het is een bijna 2 jarig teefje van ongeveer 18 kg en tussen de 50 en 55 cm, waarschijnlijk is ze een Podenco – Labrador mix. Ze kan goed opschieten met kinderen, andere honden en katten. Buiten vertoont ze wel een hoog jachtinstinct dus goed aanlijnen is noodzakelijk. Op een goed omheind terrein kan ze wel lekker los spelen met andere honden of met een (tennis)bal. Tina zou graag bij een baasje terecht komen met nog 1 of 2 andere stabiele honden, waaraan ze een goed voorbeeld kan nemen.  
Tina


Rosi is een mooie Podenco dame van 8 jaar en komt oorspronkelijk uit Tenerife. Rosi gaat goed om met andere honden en kan prima een paar uur alleen thuis blijven. Haar grote hobby’s zijn: wandelen, slapen, knuffelen en eten. Rosi is sinds kort van opvangadres verhuist en hier past ze zich geweldig goed aan. Rosi heeft wel jachtinstinct dus ze zal niet los kunnen lopen, maar ze loopt goed mee aan een (flexi) riem en zo geniet ze heerlijk van het buiten zijn. 
Rosi


Jazz oftewel Jessy is een Podenco-mix teefje van bijna 6 jaar oud. Ze gaat goed om met andere honden en zou graag ook bij een soortgenootje geplaatst worden. Jessy vertoont geen enkel jachtinstinct en ze loopt netjes aan de riem mee. Jessy is in huis heel rustig en ligt graag in haar mandje te slapen, ze kan goed een paar uur alleen thuis zijn en ze gaat graag mee in de auto. Jessy is de ideale hond voor mensen die een rustig maatje zoeken voor hun andere hond en is helemaal klaar voor haar eigen plekje!
Jazz


GERESERVEERD VOOR ADOPTIE
 Hotto is een 8 jarige prachtige Podenco Canario reu. Hij heeft een lief karakter en geniet zichtbaar van de aandacht die hij krijgt, hij is namelijk dol op knuffelen! Zijn andere grote hobby is in de zon liggen soezen, dat kan hij uren vol houden. Zo kan hij ook goed een paar uur alleen thuis blijven. Hotto kan goed met andere honden, zowel reutjes als teefjes. Hij kan op een omheind losloopterrein goed loslopen en luistert dan ook goed. Hotto is een aantal jaren geleden geadopteerd en verblijft nog bij dat gezin. Hotto heeft wel een verleden en als hij schrikt, wil hij zo snel mogelijk wegvluchten naar zijn mand. In het gezin wonen ook kleine kinderen en daar springt hij dan zo overheen. Hij is verder heel lief met de kinderen en zal ze niets doen, ze zijn alleen bang dat ze omver gelopen worden. Daarom ligt Hotto vaak in zijn ‘eigen kamer’. Hij is een gezelligheidsdier dat er juist graag bij wil liggen en wordt daarin momenteel te veel beperkt, wat de familie niet eerlijk vind naar Hotto toe. Daarom zoeken ze nu naar een plekje met rust voor Hotto, zonder drukke rennende kinderen, waar hij weer helemaal zichzelf kan zijn.
Hotto


Cajo is een middelmaat Podenco reutje van ongeveer 7 jaar. Hij is een enorme knuffelkont en rustig in huis, waar hij ook ontzettend goed omgaat met andere honden en kinderen. Hij kan ook heerlijk genieten van een lange wandeling! Hij is een grote schat voor mens en dier en hij verblijft in de opvang in Nederland! Wie valt er voor dit brave kereltje? 
Cajo


Gitana is een 2 jarig Podenco teefje en echt een hond uit duizenden! Ze is onder verschrikkelijke omstandigheden gevonden op Tenerife, maar ze heeft daar gelukkig helemaal geen trauma’s aan over gehouden. Gitana is een knuffelkont 1e klas en vindt alles en iedereen leuk. Mensen, kinderen, andere honden noem het maar op, alles is leuk en ze wil overal een knuffel halen. Buiten zijn vindt ze fantastisch, maar loslaten gaat helaas niet vanwege haar jachtinstinct. Vooral muizen, vogeltjes, konijnen en kippen zijn te interessant voor haar, maar ze is af te leiden en loopt dan weer met je mee. In huis kan ze heerlijk spelen met een knuffel of een lekker bot en ze gaat dan ook voldaan en rustig slapen. Ze gaat met sprongen vooruit en is echt klaar voor haar eigen plekje! Een andere hond is geen must voor Gitana, zolang de baas maar van knuffelen houdt!
Gitana


Bent u tijdens het lezen helemaal betoverd door de charmes van een van The Dutchies neem dan geheel vrijblijvend contact op via het aanvraagformulier. U bent vrij om een afspraak te maken om een van de honden te ontmoeten.