nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Zondag 3 februari j.l. Simba opgehaald op Schiphol.
Dus Simba is pas een paar weken bij ons maar omdat er toch heel wat is gebeurt in Simba zijn leven dacht ik laat ik een update doen hoe fantastisch het gaat en hoe goed hij het doet bij ons.
De eerste week was voor Simba nog onwennig vooral het buiten zijn en constant aan de riem te moeten lopen, veel stress bij het zien van mensen op straat, auto's, kinderen, fietsende mensen ect.
Veel prikkels dus die hem nerveus maakten maar door te laten zien dat alles wat er op straat gebeurt heel gewoon is, was de nervositeit na een week al grotendeels verdwenen.
De eerste nacht thuis heb ik mijn bed opgemaakt op de bank in de woonkamer zodat Simba niet helemaal alleen en onwennig was in een vreemd huis.
Hij sliep de hele nacht als een blok en tegen de ochtend kroop hij aan mijn voeteneinde op de bank.

Simba1
Vanaf die dag slaapt hij heerlijk beneden in zijn mand (of stiekem toch op de bank :)
Na 1 keer een plas te hebben gedaan in de woonkamer op een krant die toevallig op de grond lag, doet Simba gewoon zijn behoefte buiten tijdens het wandelen.
Auto rijden vind hij heerlijk en geniet hij echt van alles wat hij onderweg ziet.
Ook onze boot waar hij vorige week voor het eerst meeging is een belevenis voor hem, en dat komt ook omdat hij dan de hele dag op een heel groot afgesloten en veilig weiland kan rennen en dus zijn energie kwijt kan.
Hij is super makkelijk en aanhankelijk en heeft een groot aanpassingsvermogen zoals met het merendeel van de podenco's het geval is.
Wel bijzonder dat hij zeer waaks is, gek op stokken en balletjes maar er schuilt denk ik toch iets van een deeltje Mechelse herder in hem, alhoewel ik ook al kennis gemaakt heb met zijn jachtinstinct en hij mij bijna een sloot in sleurde toen hij een kat aan de andere oever zag zitten.
Rest mij nog te zeggen, dank jullie wel voor het fantastische werk wat jullie doen, zonder jullie hadden wij Simba nooit kunnen adopteren want dit is liefde voor het leven.