nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Begin december zijn 4 vrijwilligers van Podencoworld 10 dagen in het asiel Tierra Blanca op Tenerife geweest om te helpen in het asiel.
Samen met Sabine, onze contactpersoon op Tenerife zijn ze elke dag van 10 tot 15 uur bezig geweest om alle nieuwkomers op papier te krijgen en updates te verzamelen van de honden die al op de site stonden.
Zoals een ieder met een of meerdere Podenco's weet is het best lastig om ze leuk en sprekend op de foto of film te krijgen zonder halsbrekende toeren uit te moeten halen en met 4 mensen erbij is dat net allemaal wat makkelijker.
Ook is het beleid in het asiel dat alle honden tegelijk uit een kennel gaan en ook weer terug om gevechten te voorkomen en dat elke persoon maar 1 hond beet heeft dus bij grotere groepen kom je al snel handen tekort.

Lees hier met ons de persoonlijke verhalen van deze 4 gedreven Podenco liefhebbers.

Yaslin;

yaslin1

Voor mij alweer het derde jaar. Het viel mij gelijk op dat er een hoop veranderd was daar. De kliniek was verplaatst naar een andere ruimte die groter was waar de dierenarts naast een operatie ruimte een aparte preparatie ruimte heeft om honden klaar te maken voor operatie. Ook stond er een hoop nieuwe apparatuur die deels aanschaft is vanuit donaties. Waaronder een speciale machine die hartslag en zuurstof monitort en een bloedmachine waardoor de dierenarts veel sneller bloeduitslagen heeft dan ze te moeten doorsturen naar het lab.

Er zaten wel meer honden dan het jaar ervoor. Gelukkig wel minder podenco's naar mijn idee. Het is fijn te zien dat er heel veel podencos inmiddels allemaal een gouden mandje hebben.

Maar er zitten ook nog een paar langzitters, te weten Similina, Vini, Chirla, Brisa, Sammy, Yeri en de broers Sunji en Panji. Voor deze honden hoop ik dan ook dat ik ze volgend jaar niet meer in het asiel zie en dat ze allemaal eindelijk een zachte mand en bank hebben. We gaan er in ieder geval alles aan doen om ze in 2019 onder de aandacht te brengen.

Het was wel het eerste jaar waarin we veel pups hadden zitten: het zwart witte nest, en de kleine bruine pupjes. We hebben veel tijd gestoken in de pups. We hebben elke dag bij ze gezeten en bijgevoerd. Het is maar 10 dagen maar het is zo belangrijk dat ze de aandacht hebben gehad en dat beetje. Maar wat is het dan moeilijk dat je weer naar huis gaat en weet dat die extraatjes dan ook over zijn. Terwijl de pups die juist zo hard nodig hebben.

Omdat mijn verjaardag viel in de week dat we daar waren had ik een actie opgezet via een doneeractie speciaal voor Tierra Blanca. Dit heeft bijna 1700 euro opgebracht en hiervoor hebben we die week spullen kunnen kopen voor de kliniek en de hondjes. We hebben onder andere uitslaap bedden gekocht waar honden op kunnen liggen na een operatie. Verder ook snoepjes, voerbakken, shampoos, borstels, nagelknippers en ook ruim 400 blikken natvoer voor de honden in de kliniek en de honden die net wat extra's nodig hebben zoals de pups. Ook hebben we 400 rabiës entingen aan kunnen schaffen! Het was ontzettend fijn dat iedereen zo begaan was deze week met ons bezoek en gedoneerd heeft. Ongelooflijk bedankt hiervoor.

Al met al is het wederom een emotionele week geweest waarin we alle honden die al op de site staan hebben kunnen voorzien van updates en alle nieuw binnengekomen podenco's  met foto's, filmpjes en aandacht hebben kunnen klaarmaken zodat ze de aankomende weken op de site komen te staan!

En het mooie van deze week is dat we na de eerste dagen al Pancho en Pichon naar Nederland konden laten vliegen naar hun gouden maandje,  een paar dagen later Ekis en Ucanca (Ucanca zit in de opvang ) en als laatste vlucht Chirla, die eindelijk na al die jaren geadopteerd is en Tes die bij ons in de opvang zit.

Wil je uitgebreid zien wat we allemaal hebben gedaan incl foto's en filmpjes kan je via de FB pagina 'Podencoworld veiling' ons  avontuur van dag tot dag zien. Ucanca is te volgen via de FB pagina 'De hippe hond' en dan Tes is te volgen via de FB pagina''Podenco opvang Terschelling

Wij gaan nu ons best doen om te zorgen dat Tes een gouden mandje krijgt en volgend jaar zijn we zeker weer te vinden in Tierra Blanca! 

tes

 

Nausikaa; 

sammynaus 

Ik was ook voor de 3e keer in Tenerife en heb een geweldige week gehad met heel veel emoties.
Blijdschap, plezier en vreugde maar ook verdriet en een gebroken hart vanwege ontzettend jonge pups die op moeten groeien zonder moeder of honden die zo ontzettend bang zijn of honden die zo achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar.

Sammy staat nog altijd op nr 1 bij mij. Die lieverd is ruim 9 en brengt al meer dan de helft van zijn leven in het asiel door, waarvan heel lang ook echt alleen in een hokje. Gelukkig heeft hij nu een vriendinnetje. Ondanks de omstandigheden van het asiel maakt hij er het beste van.

Er is ook een hond die staat niet eens op de site. Hem te zien breekt mijn hart, hij is zo angstig, zo mager en ziet er zo slecht uit. Tegelijkertijd heeft hij mijn hart gestolen want ik zie aan hem dat hij diep van binnen een trotse vent is en hij is zo ontzettend knap. Ik ga alles in het werk stellen om zijn leven beter te krijgen.

Weer een week Tenerife motiveert me weer eens extra om me in te zetten voor de grote vergetenen: alle podenco’s!

Willem;

willem1 

Deze week was voor mij de eerste keer om mee te helpen in een asiel in het buitenland.
Ik ben met Podenco's in aanraking gekomen door Suzanne, zij is ook vrijwilliger van Podencoworld en samen hebben we dit jaar al 2 opvang honden, Rojo en Lola aan een forever mandje geholpen.
Geweldig om te zien hoe de honden opbloeien in een huiselijke situatie, helemaal nu ik gezien heb hoe ze het hebben in de asiels in Spanje.
Een mooie en leerzame ervaring waar ik veel uit kan halen om al onze volgende opvangers nog beter te kunnen helpen groeien.
Want wij blijven zeker opvangen en deze week heb ik gelukkig dan ook af kunnen sluiten met het begeleiden van onze nieuwe knappe dame Ucanca naar Nederland, zij is te volgen via de facebook pagina De Hippe Hond, onder haar koosnaam Ocho. 

Linda;

linda1

Vorig jaar was voor mij de eerste keer om te helpen in Tierra Blanca, het was ook de allereerste keer dat ik in een asiel kwam dus ik had echt geen idee wat ik moest verwachten.
Wat een overweldigende ervaring, mooi, zwaar, intens, emotioneel, niet te omschrijven wat er allemaal door je heen gaat in zo'n periode maar een die ik nooit had willen missen.
Zo fijn dat het ook dit jaar lukte om een week samen te mogen werken met betrokken, liefdevolle mensen voor de leukste honden die er bestaan op deze wereld.
Groot respect heb ik gekregen voor Sabine, Damian de dierenarts en alle andere mensen die zich inzetten voor de honden in het asiel en daarbuiten.
Ook de opvang waar de pechvogel hondjes, die het niet trekken in het asiel, rustig bij kunnen komen en dagelijks omringd worden door zorg en liefde zou ik een eervolle vermelding willen geven.
Mensen die dag in dag uit geconfronteerd worden met gebeurtenissen die wij ons in Nederland niet voor kunnen stellen en desondanks blijven doorgaan omdat het nodig is. De honden hebben het nodig dat deze mensen voor hun vechten en onze bijdrage wordt groots gewaardeerd ook al is het de bekende druppel op een gloeiende plaat.
Het liefst zou je alle Podenco's weg willen halen, ze allemaal die warme mand geven omdat deze zachte, liefdevolle zieltjes het verdienen. Helaas gaat dat niet maar we kunnen ze wel onder de aandacht brengen in de hoop dat iemand valt voor die ene blik van een geweldige hond.
Deze extra inzet zou ik graag nog heel lang willen blijven doen met het doel om elk jaar nieuwe honden op de site te krijgen en geen updates te hoeven maken van langzitters want zij horen dan al languit op een heerlijke bank, met een goed gevulde buik en een aai over hun bol van de zon te genieten.

allemaal

We willen iedereen bedanken voor hun inzet, donaties en steun tijdens de trip van deze vrijwilligers en jullie allemaal hele fijne kerstdagen met een hond vriendelijk uiteinde van dit jaar wensen.

Tot volgend jaar!