nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Kennismakers: Het houden van honden / van honden houden… Tanja den Hollander vertelt over de schrijnende situatie van honden in Spanje en adoptie van Spaanse honden

Tanja den Hollander trapt vrijdag 14 december de serie KennisMakers in de Bibliotheek Oirschot af. Belinda Meuldijk schreef in haar boek al over de situatie van honden in Spanje: ‘Er is een verschil tussen het houden van honden en van honden houden.’ Tanja vertelt over beiden.

Ze vertelt over de situatie van het hondenras Podenco (oertype rashond, halfwindhond, the great forgotten) en het hondenras Galgo Espanol (windhond, zichtjager). De situatie van honden die gebruikt worden voor de jacht in Spanje is schrijnend. Deze honden kunnen worden geadopteerd en komen zo onder andere ook naar Nederland. Ze zijn superlief maar hebben geestelijk en lichamelijk vaker veel littekens van hun verleden. Het lijkt dweilen met de kraan open. Kan Europa ze allemaal redden? En waarom kiezen voor adoptie en niet voor een raspup uit een nestje in Nederland? Het draagt bij aan een betere wereld voor honden.

Als vrijwilliger bij de Nederlandse stichting Podencoworld en baasje van een Galgo Espanol maakt Oirschotse Tanja zich graag sterk als vrijwilliger voor Spaanse honden. Het lot van de Spaanse voor de jacht mishandelde honden gaat haar na aan het hart. Over de vaak schrijnende situaties én mogelijkheden om zelf een hond te adopteren, vertelt ze in haar lezing. “Je kunt ze toch niet allemaal redden, maar je weet maar nooit, toch?!”.

Wilt u ook uw kennis, passie, hobby delen met anderen? Geef u op voor de serie Kennismakers bij Bibliotheek Oirschot:

Rosi die bij Tanja in de opvang verblijft en dus nog ter adoptie is ( klik HIER voor haar persoonlijke informatie)
DSC 0570