nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

*Update Star 2 april 2019:

Met Star gaat het heel goed, ze voelt zich heel thuis en heeft haar plekje gevonden in de roedel en in huis.
Ze loopt alle rondes goed mee. Ze heeft soms nog wel problemen qua stijfheid en doorheen zakken maar ook dat wordt minder.
Haar vacht is een beetje bijgewerkt want het zat vol met klitten.
Star is zeer aanwezig, speelt zoveel als ze kan met de anderen, komt veel knuffels halen en kan zelfs tegen andere honden zeggen dat ik haar baas ben.
Voorheen liet vrijwel alles haar koud en nu niet meer. Star speelt ook met de katten.
Star bloeit langzaam aan weer op en begint ook weer wat vertrouwen te krijgen. Star heeft ook geen pijn meer.
Star is nog steeds niet zindelijk en ik betwijfel of ik dat ooit voor elkaar krijg maar wie weet.
Hartelijke groet en ook een stevige poot van Star en Boke.
compi Star
En nog een filmpje: 

*Update 19 december 2018

We kregen weer een mooi bericht over Star, zij is al weer een beetje op de been en loopt voorzichtig een rondje mee in de tuin.
Wat zijn we hier ontzettend blij mee. 

48376736 360309387868456 1244404625839226880 n

 

 

De eerste knie-operatie van Star is inmiddels uitgevoerd en graag willen wij jullie op de hoogte houden over hoe de operatie is verlopen en wat het verwachte herstel zal zijn.

Aan de hand van de röntgenfoto's die van Star waren gemaakt is er een plan van aanpak gemaakt en werd er gekozen voor de TPLO ingreep (tibial plateau leveling operation). 
Hierbij wordt de bovenzijde van het scheenbeen door middel van zaagwerk gekanteld, waardoor het dijbeen niet meer naar de achterzijde afschuift.

Tijdens de ingreep bleek echter dat Star helemaal geen kraakbeen meer had in haar knie en dus was de TPLO niet geschikt voor haar. Omdat het kraakbeen volledig weg was en er in haar kniegewricht alleen artrose zat hebben de dierenartsen ervoor gekozen om het gewricht schoon te maken en de artrose te verwijderen. Daarna zijn er gaatjes geboord in haar knie waarbij ze Anarton hebben ingespoten (van dit middel is bekend dat het de aanmaak van kraakbeen stimuleert). Het kan zijn dat er in de toekomst voor wordt gekozen om dit middel nog eens toe te dienen als blijkt dat er nog steeds te weinig kraakbeen aanwezig is in haar gewrichten. Haar kniegewricht is voorzien van een pin om het gewricht in zijn totaliteit te ondersteunen. De uiteindelijke operatie is goed verlopen en Star is goed aan het herstellen. Over een week mogen de hechtingen er uit en zal er verder gewerkt kunnen worden aan het herstel. Als Star er klaar voor is zal de andere knie ook nog geopereerd worden. Wij hopen voor Star op een voorspoedig herstel en een prettiger leven.
Nogmaals dank aan alle donateurs, zonder jullie bijdrage had Star nog veel langer moeten wachten op een stapje richting een pijnvrij en humaan leven.

Star opr 171218 1

 *Update 17-12

Wij willen Mw M Hol-Kusters, Hr W Hol; I H COUVEE MEYERS; MARIA BELEN MORENO CLAVERIAS hartelijk danken. Door hun donaties is er inmiddels €2760,50 gedoneerd, van de geschatte totaal kosten van €3000, voor de operaties van Star!

*Update 10-12

Wij willen Hr DHJ Meijer, ANGEL OF THE VOICELESS, Loekie Couvee, LUCA ALDO UMBERTO BOZZO,W HOL CJ , E VD STEEG CJ, Anoniem, Mw GJM van Broekhoven,Mw M Groenewoud, Mw D L M van Broekhoven en G. Breekveldt hartelijk danken. Door hun donaties is er inmiddels €2038,50 gedoneerd, van de geschatte totaal kosten van €3000, voor de operaties van Star!

*Update 02-12:
Wij willen R COERS en Mw T Kant hartelijk danken. Door hun donaties is er inmiddels €960 gedoneerd, van de geschatte totaal kosten van €3000, voor de operaties van Star!

*Update: 
Wij willen E.M. Molenaar, Hr M H Mus, B. Stoffer, D.C. de Joode-Hasselt eo en Mw D H Dirkzwager hartelijk bedanken. Door hun donaties is er inmiddels €925 gedoneerd, van de geschatte totaal kosten van €3000, voor de operaties van Star!

 

Star verblijft op dit moment in de opvang in Nederland en is teruggekomen van een adoptie. Helaas blijkt dat Star problemen heeft aan haar knieën waardoor ze veel pijn heeft. Star is nog jong en uiteraard willen we haar van de pijn afhelpen.

De operatie zal 1500 euro per knie bedragen, dus totaal 3000 euro, de kans op een leven zonder pijn is 90 %. Hieronder vindt u het verslag wat de Dierenarts had met onze Coördinator opvang.

Verslag gesprek dierenarts van Star:

Vanochtend naar de Da geweest in Heerhugowaard,waar Star is onderzocht en waar nieuwe foto's zijn gemaakt van haar achterkant.

De rechterpoot is er erger aan toe dan de linker achterpoot

In de rechterpoot zit erg veel artrose in de linker veel minder.

De kruisband is nog maar zo dun als een veter.....dit zit er zeker al 2 jaar zei de DA.

Op mijn vraag of Star echt veel pijn heeft,was zijn antwoord ..ja dit doet pijn.

Een operatie kan,de kans op een goed leven zonder pijn is  90%.

Kosten.....1500 euro per knie.

Palliatief behandelen kan ook...hij kan niet helemaal de pijn dan weg nemen,maar proberen zo goed mogelijk dit te doen.

Tot het niet meer kan en Star ingeslapen moet worden.....hoe lang dit proces nog kan duren weet hij niet!

Nadeel..als de pijn minder is dan zal Star zicht beter gaan voelen en dingen doen die juist verkeerd zijn...maar zei ik...ze heeft dan nog wel relatief een gelukkig leven gehad, weliswaar niet helemaal pijnloos..maar toch.

Hoe oud Star nou precies is, is moeilijk te zeggen..het blijft natte vinger werk.

Wilt u Star ook van haar pijn afhelpen, u kunt uw bijdrage overmaken op bankrek nr. NL33RABO0162658664 t.n.v. Stichting Podencoworld o.v.v. STAR

Laten we Star een leefbaar leven geven zonder pijn, dat verdiend elke hond.
Starcoll18iz