nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Ben je een podenco liefhebber in hart en nieren misschien kan je dan een paar euro missen voor Podencoworld?

Normaal gesproken vragen we niet zomaar om geld voor de stichting zelf maar deze keer wel.
Soms vragen we het voor special cases zoals bijvoorbeeld de operatie van Lupita, in gevallen zoals met haar gaat het opgehaalde bedrag dan ook rechtstreeks naar het asiel en de dierenarts.
De stichting zelf draait alleen op vrijwilligers, iedereen zet zich compleet belangeloos in voor de podenco's en voor de meesten betekent dit al snel een paar uur tot wel 20 uur per week werk.
Bezoeken aan asiels en bijeenkomsten worden ook door elke vrijwilliger zelf betaald!
Dat wordt met liefde en plezier gedaan, het verzoek om donaties is dus zeker ook niet voor de mensen binnen de stichting maar voor de stichting zelf, zodat wij mooie dingen kunnen blijven doen.

geldvrijwilliger

Helaas is het tij nog lang niet gekeerd in Spanje voor de podenco of andere jachthonden, zij hebben onze stem en steun keihard nodig en sommige honden net wat meer!
Opvang doen we alleen in noodzakelijke gevallen en dat gaat om uiteenlopende redenen: in sommige gevallen klikt het niet in een adoptiegezin maar veel vaker gaat het om een verandering in persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of overlijden, hondjes die het asiel niet aankunnen, noem het maar op.
Podencoworld wordt soms zelfs benaderd voor hulp aan hondjes die op andere manieren in Nederland of België terecht zijn gekomen en ook daar geven we steun aan.
Het afgelopen jaar hebben we tot nu toe 44 honden in de opvang gehad, op dit moment zijn er nog 9 pechvogels, 7 staan op de site op zoek naar een plekje maar 2 andere moeten eerst nog geopereerd worden voordat ze geplaatst kunnen worden dus die kosten komen er zeker nog bij.


collage

Elk hondje waar opvang voor gewenst is heeft zijn of haar eigen verhaal, echter voor allemaal worden kosten gemaakt om ze een zo goed mogelijke 2e of 3e start te geven en de nieuwe adoptanten niet op te zadelen met een zieke hond.

Gusi bijvoorbeeld is een hondje wat al geadopteerd was maar haar eigenaresse kon niet meer voor haar zorgen, zo kwam ze in de opvang waar bleek dat ze, én heel veel moest afvallen én nog een noodzakelijke operatie moet ondergaan om weer gezond naar een ander gezin te kunnen, dit alles wordt betaald door de stichting.

gusiart

Een ander voorbeeld is Nadim, hij werd geadopteerd op Tenerife vanuit het asiel, na een half jaar gewend te zijn aan huiselijke omstandigheden werd hij er weer gedumpt. Hij was aardig de kluts kwijt door weer terug te zijn op de plek waar hij met zijn moeder, broers en zusjes nog afgeschermd had gezeten maar zich nu moederziel alleen moest zien te redden, in de drukte van het asiel.
In Nederland kostte het wat moeite om op de goede plek te komen en waren er kosten om een ontsteking aan zijn plasbuis te verhelpen maar nu is hij geadopteerd, zijn naam is veranderd naar Django en hij heeft een warme mand met andere Podenco vriendjes. 

dja

De meeste volgers van Podencoworld kennen wel het mooie verhaal van Rojo die jarenlang in het asiel zat, zo lang dat hij al een flinke senior werd maar daardoor ook steeds meer moeite kreeg met het zware leven in het asiel, de koude nachten op een harde vloer en het "vechten" voor de kleine beetjes aandacht en zijn positie in de kennels.
Hij kwam in de opvang in Nederland en na een periode van wennen, bijkomen, aansterken, een gebitsbehandeling en een bult op zijn poot die verwijderd moest worden, heeft hij nu zijn forever home gevonden waar hij heerlijk zijn oude dag mag slijten.

rojonieuw 

Waar vragen we nu geld voor?

Elk jaar wordt het leven voor iedereen duurder, zo ook voor een stichting. Zelfs met de onbetaalde hulp van alle vrijwilligers, niet alleen in Nederland maar ook in Spanje, rijzen de kosten de pan uit. 
Alleen al in 2018 hebben we een kostenpost van 7836,31 euro voor de dierenarts en het jaar is nog niet voorbij.
De gemaakte kosten zijn voornamelijk kosten die door de stichting zijn gemaakt voor de Podenco's die in de opvang verblijven of inmiddels verbleven.

Ook maakt de stichting gebruik van een bus om o.a alle reisbenches naar het transportbedrijf te brengen, om ze zo weer retour te zenden naar Spanje zodat nieuw geadopteerde hondjes ook weer veilig aan een vlucht kunnen beginnen en voor het ophalen en wegbrengen van gedoneerde goederen. De APK kosten dit jaar, om de bus rijdend te houden, bedroegen een kleine 500,- euro, dit zijn kosten die nergens op te verhalen zijn maar o zo noodzakelijk.

Podencoworld heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status, dat houdt onder andere in dat iedereen die doneert dit op kan geven als aftrekpost bij de belastingaangifte.

Voor donateurs aantrekkelijk en voor de betreffende stichtingen gelden strikte regels om deze status te behouden, dit geeft meer zekerheid dat de donaties daadwerkelijk voor de podenco's gebruikt worden.

Dus hier komt het grote verzoek; wie kan er een paar euro missen en op die manier ervoor zorgen dat we een gezonde stichting blijven die alle noodzakelijke hulp aan de podenco's kan bieden?

 A.U.B help ons en GEEF

Via onderstaande link is het mogelijk om eenmalig een bedrag te doneren, uiteraard is een maandelijkse bijdrage ook mogelijk en erg welkom!

Help ons en Doneer

Als je een bedrijf hebt en je wilt sponsoren neem dan contact met ons op zodat we samen tot een goede deal kunnen komen die voor beide partijen gunstig is.

Help ons door sponsoring


Delen levert meer bekendheid en een groter bereik op en alle beetjes helpen dus dat wordt ook zeer gewaardeerd.

Iedere euro is er 1 en daar willen we jullie alvast hartelijk voor bedanken!

 

dogstars