nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Arme arme Venus. Op straat achtergelaten door haar jager omdat ze zwanger was!

Al enkele dagen zag een Engelse een uitgeputte podenca in de velden bij haar huis. Ze besloot haar dagelijks eten te geven en constateerde toen dat ze, behalve uitgeput, ook nog net puppies had gehad.

 

Wij reageerden op haar oproep voor advies en lieten de dame dagelijks voer brengen, zodat ze aan haar gewend raakte. Toen ze Venus bijna kon aanraken zijn we meegegaan naar de voederplaats. Het plan was om te bekijken waar we de val konden neerzetten..maar Venus kwam zo dichtbij dat ik besloot om haar met de lasso te vangen. Altijd spannend, want je krijgt maar 1 kans en daarna mag je haar niet loslaten. Maar Venus was niet moeilijk...liet zich vangen en stribbelde hooguit een paar minuutjes tegen.

Daarna is Arjan de berg opgeklommen, op zoek naar puppies. Hij vondt ze uiteindelijk op een uitstekende rots, waar ze bij wind of regen gegarandeerd af zouden zijn gevallen. Hooguit is en paar dagen oud, maar goed gevoed, 5 stuks!

Jacky Tanamera

Snel naar huis en Venus herenigd met haar puppies. Daar bleek dan ook direct waarom de jager haar niet meer wilde. Venus veranderde direct in een verdedigende moeder en het is inmiddels onmogelijk om nog bij haar pups te komen.

tanameraJacky2

taname6

tanamefront1

Maar dat is in orde.. door het ruitje van de blokhut zien we dat ze goed groeien en menselijk contact is de eerste weken nog niet noodzakelijk. Over een paar weken wordt dit natuurlijk een uitdaging.... En mama ziet er ook veel beter uit. Ze is nu schoon, niet meer mager en haar vacht wordt glanzender.

taname5

Jacky, Tanamera Rescue.