nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

"Willy is niet zomaar een Podenco, nee hij heeft ook een mooi ''werk'' hij is buddy Ptss hulphond. Willy helpt me als ik angstig ben en dan zorgt hij ervoor dat ik minder bang ben. Hij voelt dit heel goed aan en legt dan zijn neus op mijn been, zodat ik rustig word. Hij is mijn vriend en overal waar ik naar toe ga, daar is Willy bij. We gaan samen naar het vrijwilligerswerk en dat doet hij ook heel goed. Hij voelt zich daar ook erg thuis. En hij geniet ontzettend van ons samen zijn. In de auto vindt hij het ook heel fijn, dan kijkt hij om zich heen en zie ik hem zo glunderen.

willy1.jpg

Willy is op 5 december in mijn leven gekomen en we zijn samen in februari 2016 begonnen met de training voor hulphond. Stapje voor stapje.. Ik heb hem zelf mee opgeleid. We kregen 1 keer in de paar weken les en de rest moest ik zelf doen. Dat vond ik heel prettig, want zo kon ik ook zien wat Willy aan kon en ik wilde ook zelf de regie in handen houden. In augustus zijn we op examen geweest en geslaagd. Zo ontzettend trots op mijn grote vriend! Hij is nu officieel hulphond! Dat was hij voor mij natuurlijk al, maar nu zijn we klaar met de training. Hoewel we natuurlijk nog elke dag samen oefenen, want we komen toch situaties tegen die we ons nieuw zijn. Willy zorgt voor mij en ik zorg voor Willy en de band die wij samen hebben is echt bijzonder.

willy2.jpg

Willy heeft me 1 keer zo ontzettend laten schrikken! We moesten op kraamvisite en toen nam ik hem voor 1 keer niet mee. Ik bracht hem naar mijn broer, zodat ik wist dat het goed zat. Toen we op visite waren ging de telefoon en kregen we te horen dat Willy was weggeglipt! Nou mijn hart ging tekeer! Huilen, paniek en ik dacht ik zie hem nooit meer terug! Wij terug naar huis en wat blijkt Willy was gaan zoeken, is de straten over gestoken en is naar ons appartement gelopen. Daar is hij gaan zitten, maar zag ons natuurlijk niet en toen is hij weer gaan rennen en is tenslotte bij een winkel binnengelopen, waar ik bijna dagelijks met hem boodschappen doe. Daar kennen ze hem en toen hebben ze hem opgevangen. Wat was ik gelukkig! Tranen van geluk en Willy van slag door al de aandacht. Ongelofelijk dat ze hem niet hebben aangereden, want ik hoorde van mensen dat hij door het verkeer heen liep, heel druk de auto's, bussen, noem maar op en Willy was nog nooit los geweest.

Een teken dat deze lieverd echt een engeltje op zijn schouder heeft gehad. Sindsdien gaat hij altijd mee. Dat ging hij al, maar die ene keer blijkt toch dat hij er bij wil zijn hij neemt zijn ''werk'' als hulphond toch heel serieus. En als Willy vrij is dan kan hij lekker lui liggen op een warme bank en dat vindt hij zalig. Dat maakt deze kanjer heel gelukkig.

willy3.jpg

Hij heeft nog 2 kleine broertjes thuis. Daar is hij lief voor, maar Willy is toch een hond die op zichzelf is. En mijn man, dat is zijn grote vriend! Als hij thuis komt van zijn werk wordt Willy zo ontzettend blij! Zo mooi om dat te zien dat doet mij ook veel goed. Willy voelt zich heel gelukkig in ons gezin en daar ben ik heel dankbaar voor.

Het enige wat soms moeilijk is, is dat als Willy aan het werk is en zijn dekje om heeft, dat mensen hem toch veel aanhalen, omdat ze hem zo geweldig vinden. Snap ik wel, een Podenco zie je niet vaak als hulphond, maar ik vind dat elke hond deze kans moet krijgen als de hond dit zelf wil en aankan .

Ik wilde heel graag een hond deze kans geven om te laten zien dat ook een hond uit het buitenland, die uit een asiel komt, een hele goeie hulphond kan worden!"

- Ingezonden door: Ineke van Dongen