nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Lieve mensen van Podencoworld,

Namens het hele team van Tierra Blanca wil ik jullie ENORM bedanken voor de prachtige en ongeloofelijke donatie van een waarde van maar liefst €3000,- die werd gestort voor ons bij onze vaste leverancier! Zoals afgesproken hebben we voor dit enorme bedrag het meest noodzakelijke uitgekozen, dit werd de infusiepomp voor onze kliniek en het produkt Guardian voor al onze honden.

Dankzij jullie zullen onze ruim vijfhonderd honden voor het hele jaar tegen de nare filaria hartworm beschermd zijn. Eerder kregen ze hier maandelijks een pilletje voor, hond bij hond, elke maand weer omdat de onkosten dan maandelijks werden verdeeld in plaats van één grote investering voor het hele jaar. Dit kostte veel tijd en er zaten altijd hele slimme hondjes tussen die het pilletje goed onder de tong wisten te verstoppen en later uittuftten. 

Het product Guardian wordt via een infectie gegeven, een soort inenting zeg maar, en deze werkt voor een heel jaar. Hierdoor besparen we veel tijd en ook het ongemak bij de hondjes van elke maand weer zo'n pil in hun bekje te moeten stoppen. Ook de risico's dat ze toch nog besmet raken, omdat er hier en daar eentje de pil wist te verstoppen en uit te tuffen wordt nu helemaal vermeden. Kortom, dankzij jullie zijn al onze hondjes nu voor een heel jaar beschermd tegen filaria hartworm!

Ook onze kleine kliniek gedeelte heeft dankzij deze donatie een enorme vooruitgang kunnen boeken met de infusiepomp. Hierdoor wordt ook weer veel tijd bespaard en kunnen de verschillende dosis veel beter gecontroleerd worden en automatisch zowel op hoeveelheid als op tijd geprogrameerd worden. Wat een enorme luxe!

De laatste tijd is niet makkelijk geweest. Deze zomer was zwaarder dan welke zomer hiervoor dan ook. Voor elke adoptie kwamen er 4 nieuwe honden binnen. Op een moment waar we ruim 60 pups hadden en er elke week weer een doos voor het hek bleek te staan, brak er het parvo virus uit. Een drama. Gelukkig was het snel onder de controle, maar toch, ondanks dat we alles hebben gedaan en er zelfs verschillende pups in externe privé klinieken werden opgenomen, stierven er in totaal 7 pups die te jong en zwak waren om het virus te overwinnen. Hartverscheurend. Ook is er pas ingebroken, vandalen maakten de hekken kapot en verschillende honden kwamen hierdoor los te lopen, waaronder gevaarlijke honden die juist om deze reden apart zitten. Door de onrust op het terrein kwamen er ook strubbelingen in de patio's waar de Podenco's zitten. Weer een drama... Ook is het duidelijk te merken dat het jachtseizoen net afgelopen is. Waar in de zomer we werden overstroomd door pups van nog geen weken oud, kregen we de laatste weken dagelijks meerdere Podenco's binnen, de meeste zwaar vermagerd, sommige getraumatiseerd, sommige met tumors, de meeste met filaria hartworm en sommige zo bang dat we niet eens willen denken hoe ze de afgelopen jaren hebben moeten "overleven".

Maar beetje bij beetje verbetert het asiel en komen we ondanks de moeilijke situatie weer op het kwaliteitsniveau dat jullie en de hondjes van ons gewend zijn. We proberen een thuis te zijn voor elke hond die bij ons verblijft, vele jaren lang, sommige tot ze van ouderdom sterven en sommige gelukkigen maar weken of maanden. Dankzij jullie steun en bijdragen, maar ook dankzij de kritiek en de suggesties (van elke fout leren we) kijken we met optimisme naar de toekomst. Al de adopties die jullie waarmaken van Podenco's en zelfs van sommige SPECIAL CASES (non-podencos die met spoed een thuis zochten en deze dankzij jullie in Nederland vonden zoals Mami, Baby, Colmillo of Lucho) zijn voor ons gewoon in één woord ONMISBAAR. Het licht aan het einde van de tunnel. We doen onze best om te blijven verbeteren. Bedankt voor jullie geduld, begrip en steun al deze jaren en vooral de laatste maanden. We waarderen jullie samenwerking enorm. Samen staan we sterk!

Een dikke knuffel vanuit Tenerife voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!!

pomp.jpg
De infusiepomp met Guardian.