nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

De Podenco Andaluz geniet wellicht niet dezelfde bekendheid als andere soorten Podenco. Dit heeft er alles mee te maken dat het geen officieel erkend ras is. Dit betekent natuurlijk niet dat we ze ook nooit zien. Sterker nog, dit zijn de vasteland jagers van Spanje. Ze komen dan ook wel degelijk vaak voor.

De Andaluz is loyaal en respectvol naar zijn baas en kan zijn liefde prima verdelen over meerdere leden van het gezin. De Andaluz is vaak wel wat terughoudend tegenover vreemdelingen. Rustig de kat uit de boom kijken en maar eens afwachten wie dat nu eigenlijk is doen ze aardig vaak. Op het moment dat ze je echter kennen kunnen het ware schoothonden worden. Lekker knuffelen, gek doen en zo nu en dan eens flink eigenwijs zijn. Allemaal kenmerken die passen bij de Andaluz. Het zijn wel honden (evenals de meeste Podenco’s) die graag aandacht willen. En of ze nu buiten aan het rennen zijn of kunnen genieten in tuin of huis. Ze vinden het al gauw goed!

Podenco-andaluz--470x278.jpg

De Andaluz is intelligent en kan snel opzoek gaan naar iets om zich mee te vermaken. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de training. Houdt het kort, houdt het leuk en, bovenal, houdt het positief! Ze pakken nieuwe commando’s snel op maar zijn eigenwijs genoeg om ze niet altijd op te volgen. Geniet van hun liefdevolle en warme gezelschap en laat je verassen door de fratsen van deze prachtige honden!

podanda.jpg

Meer weten over de Andaluz? Kijk snel op http://www.podencoworld.nl/podenco-andaluz!