nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

De Podenco Ibicenco is de grootste van de familie. Met een schofthoogte van 60 tot 70 centimeter * en zijn statige houding nemen ze graag de karakteristieke pose aan om hun terrein te overzien. In geval van de jacht gaan ze er als roedel op uit om als groep eerst het terrein te verkennen.

Atletisch als ze zijn vliegen ze met grote sprongen over het terrein. Niet alleen bevorderlijk voor de snelheid, het geeft ze ook een zeer goed overzicht van het terrein! Er zal dan ook heel weinig zijn dat de Ibicenco weerhoudt van het achter de prooi aanzitten. Muurtjes, greppels, kreupelhout, noem het maar op. Overal gaan ze dwars door of overheen.

Maakt dit vurige vermogen de Ibicenco ongeschikt als huisdier? Absoluut niet! Ze zijn geweldig, lief, aanhankelijk en kunnen intens genieten van liefdevol gezelschap. Daarnaast zijn ze, evenals de meeste Podenco’s, in huis heel erg tevreden met een lekker zacht kussen, een warme deken en een lekkere kluif!

De Ibicenco is wel een hond voor de actieve eigenaar. Zo atletisch en met een gigantisch zintuigelijk vermogen is het van belang om ze actief te houden en een uitdaging te geven. Behendigheid, trackig, hiking, fietsen, het zijn allemaal bezigheden die perfect aansluiten bij de Ibicenco.

Het zijn trouwens ook formidabele klimmers! Een hek om de tuin moet dan ook echt hoog zijn en mochten ze een keer op hoge snelheid op pad gaan, denk dan maar niet dat ze te voet in te halen zijn!

*Officiële ras standaard, er zijn natuurlijk genoeg Ibicenco’s die hier van afwijken!     

Meer weten over de Ibicenco? Kijk snel op http://www.podencoworld.nl/podenco-ibicenco!

Podenco_Ibicenco_femelle_en_pleine_course.jpg