nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Zoals de titel al doet vermoeden is het plaatsen van Carlos een uitzondering. Prachtige Carlos is namelijk geen Podenco, maar het verhaal van deze geweldig lieve en zachtaardige hond raakte ons dusdanig dat we iets moesten doen! De reden dat wij Carlos toch onder de aandacht brengen is dus zijn verhaal. Een verhaal van verlaten worden, gevonden worden, gered zijn en toch vergeten geraakt.

Carlos is als pup gevonden voor de ingang van het asiel in Malaga. Zo jong dat zelfs zijn oogjes nog dicht zaten, achtergelaten in een plastic zak. Gelukkig vonden de medewerkers hem op tijd en kon hij gered worden! Geweldig nieuws natuurlijk, want zo’n prachtig pupje wil iedereen wel redden. Toch?!

carlosn1.jpg

Dat was de gedachte, een gedachte die verwaterde en een prachtige, lieve hond die achter bleef. Want Carlos werd gevonden en gered, maar wel al in 2010. U vraagt zich wellicht af “2010, maar dan zit hij toch al…”. Inderdaad, Carlos zit al acht jaar in het asiel! Sterker nog; hij is in zijn hele leventje misschien maar een dag of 4 a 5 buiten het asiel geweest. En dat doet pijn. Want hij is zo lief, zo zacht, zo geweldig zelfs!

carlosn2.jpg

Het lijkt er echter op dat Carlos de hoop langzaam op gaat geven. De vrijwilligers zien de vrolijke lieverd langzaam depressief worden en wegkwijnen. En hun handen zijn gebonden. Want als zwarte hond in Spanje heb je nu eenmaal bijzonder weinig kans om geadopteerd worden!

Carlos gaat goed samen met de teefjes in zijn huidige kennel. Bij reutjes is hij echter bang en onzeker en dat zorgt voor vechtpartijen. Carlos kan dus beter in een huisje zonder andere honden, waar hij zijn liefde volledig aan zijn nieuwe baasje kan schenken.

carlosn3.jpg

Heb wel eventjes geduld met hem! Want hij heeft nog nooit mogen wennen aan een echt huis. Iets anders dan een kooi en een koude vloer. Één ding is zeker, wie Carlos de kans geeft krijgt er een geweldige, dankbare hond voor terug!

Carlos is een bastaard hondje met een schofthoogte van 64 centimeter en weegt 25 kg. Hij is gecastreerd en klaar voor zijn reis naar geluk!

Heeft u interesse in Carlos en/of wilt u meer informatie? Mail dan naar