nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Dit is alweer de laatste "Foto van de week" van dit jaar! Vanaf morgen (Vrijdag 23 dec) zijn wij afwezig en vandaar dat ook deze categorie is verplaatst van zondag naar donderdag. Iedere week zetten wij een geadopteerde Podenco in het zonnetje. Deze rubriek noemen wij “foto van de week”. Zo kunnen de adoptanten laten zien wat voor prachtig leven deze bijzondere honden hebben gekregen in Nederland. Heeft u ook een Podenco via Podencoworld geadopteerd en vindt u het leuk om uw Podenco in het zonnetje zetten? Stuur dan een leuk verhaal en een mooie foto van uw Podenco naar:  
 
Deze week hebben wij meerdere mooie foto's mogen ontvangen van Joost, die Raf adopteerde. Het was voor ons onmogelijk om te kiezen uit zo veel mooie foto's en daarom zijn het er deze week meer dan één. Hij schreef ons het volgende:

"Raf een ontzettend leuke hond en zijn we heel blij met hem. Vanaf het moment dat we hem ophaalde op Eindhoven en hij z’n snuit in mn schoot legde, is hij heel aanhankelijk. Hij zit graag op schoot en volgt ons door het hele huis. Hij ligt heel graag op de bank te slapen, zoals te zien op de foto’s, en kruipt dan helemaal tegen je aan. ’s Ochtends komt hij even in de slaapkamer kijken en als hij ziet dat we nog niet wakker zijn loopt hij weer naar beneden naar de bank. 

rafn1.jpg

Puppycursus gaat goed, maar we merken al wel dat hij vooral luistert wanneer het hem zelf uitkomt. Maar dat schijnt bij het ras te horen... Met de poes is het nog niet helemaal pais en vree, maar daar wordt aan gewerkt. Op straat krijgen we veel reacties, zoals: "Wat een mooie hond!", "Het is net een hertje!" en "Zo’n hond heb ik nog nooit gezien!".
 
rafn3.jpg
 
Na alle waarschuwingen in het begin waren we huiverig met hem los laten, maar dat gaat nu prima. Hij vindt het heerlijk om vrij rond te rennen in bossen of weilanden en houdt ons dan goed in de gaten. Hij is nooit echt ver weg. Met andere honden is hij nogal onderdanig, maar na een tijdje wordt hij dan wat stoerder. Hij vindt het heerlijk als andere honden achter ‘m aanrennen, of om zelf andere honden achterna te jagen. Als die dan sneller zijn begint hij heel hoog te piepen."
 
Raf heeft ook een eigen Instagram account en is te vinden onder de naam: @raf_the_podenco