nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Iedere zondag zetten wij een geadopteerde Podenco in het zonnetje! Deze rubriek noemen wij “foto van de week”. Zo kunnen de adoptanten laten zien wat voor prachtig leven deze bijzondere honden hebben gekregen in Nederland. Heeft u ook een Podenco via Podencoworld geadopteerd en vindt u het leuk om uw Podenco in het zonnetje zetten? Stuur dan een leuk verhaal en een mooie foto van uw Podenco naar: 

Deze week hebben wij een leuke foto mogen ontvangen van Judy, die Maya, voorheen Alpispa, adopteerde. Zij schreef ons het volgende:

"Maya, vroeger Alpispa, kwam in november 2014 in mijn leven, nadat mijn vorige Podenco Dunya met 16 jaar over de regenboogbrug was gegaan. Geschatte 11 – 12 jaar oud, een rustige dame in het asiel op Tenerife. Mijn avonturierster heeft me al gauw uit de droom geholpen toen ze na aankomst als een ongeleid projectiel door mijn huis stoof en de eerste tijd keer op keer uitbrak uit de hoog omheinde tuin. Loslopen was al helemaal geen optie. Gelukkig kon ze het meteen goed vinden met mijn andere drie honden en na enige begeleiding ook met oude kater Krieltje van toen 17 jaar.

En nu? Een geweldige hond! Maya kan op de meeste plekken los lopen, en daar geniet ze iedere dag van. De foto is van de vakantie in augustus waar we haar ook bijna overal los konden laten… nadat ze de dag van aankomst uit de tuin van het vakantiehuis was ontsnapt. Ze komt niet altijd als ik roep, oké, ze blijft Podenco. Maar vaak komt ze uit zichzelf naar me toe met een vrolijke lach op haar gezicht en haalt haar welverdiende snoepje op. Ze rent niet meer zo heel veel, maar af en toe trekt ze nog een sprintje. Voor haar 13 jaren heeft ze nog een prima conditie en eist ook echt wel haar wandelingen op. Duurt het te lang voordat we gaan, gaat mevrouw piepen…Als we op de wandeling een andere hond tegenkomen, vindt ze dat gezellig; zij kan het met alles en iedereen prima vinden!

Ze gaat als enige hond nooit in de tuin liggen, gek genoeg. En ze wil – als ze meegaat naar een terrasje – niet in de zon liggen, hoewel ze eigenlijk een koukleum is.  In de winter kan ze haar jasje erg waarderen, en haar schapenwollen dekentje niet te vergeten waarmee ze wordt toegedekt. In huis heb je ‘geen kind aan haar’. Ze ligt praktisch de hele dag, tussen de wandelingen door, in haar mandje en slaapt of doezelt. En als het dan wandeltijd is, springt ze vrolijk en blij om je heen, net een jonge hond. Ik heb het al vaak gezegd: de opname van een oude(re) hond is een geweldig iets, en voor mij in mijn leefsituatie, zelf niet meer zo piep en met drie andere ook niet meer jonge honden, gewoon ideaal. En Maya? Die heeft het volgens mij prima naar haar zin.

Dus: een oude(re) hond een kans geven? Doen!!!

Groetjes

Judy"

mayannn1