nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Iedere zondag zetten wij een geadopteerde Podenco in het zonnetje! Deze rubriek noemen wij “foto van de week”. Zo kunnen de adoptanten laten zien wat voor prachtig leven deze bijzondere honden hebben gekregen in Nederland. Heeft u ook een Podenco via Podencoworld geadopteerd en vindt u het leuk om uw Podenco in het zonnetje zetten? Stuur dan een leuk verhaal en een mooie foto van uw Podenco naar: 

Deze week hebben wij een prachtige foto mogen ontvangen van Anke, die Lana, voorheen Alana, adopteerde. Zij schreef ons het volgende:

"Liefde op het eerste gezicht.

In april 2014 kwam ik een foto van Lana (voorheen Alana) tegen op het internet en was direct helemaal verkocht.
Deze leuke dame met haar sproetjes, haar mooie bruine ogen en haar ene hangoortje verbleef in het asiel Animales Y Plantas in Malaga.
Omdat ik nog moest herstellen van een ongeluk is Lana eerst vanuit het asiel opgevangen bij een lief gezin in Spanje. 
Tot op de dag van vandaag hebben we nog veelvuldig contact met elkaar.
Hier kon ze herstellen van haar sterilisatie en socialiseren bij mensen thuis met kinderen, katten en honden.
In augustus 2014 kon ik haar eindelijk ophalen. Wat was dat spannend die eerste ontmoeting op het vliegveld van Rotterdam.
 
Na een paar weken wennen voelt Lana helemaal thuis in Nederland. Ze adoreert onze Siamese kater en is gek op de kinderen.
Op de bank heeft ze zich haar eigen plekje toegeëigend. De nachten brengt ze het liefst lepeltje lepeltje door, stijf tegen me aan in mijn bed.
We wonen in een groene buurt met veel honden, dus aan sociale contacten en heerlijk wandelen geen gebrek.
Bij regen is madam met geen mogelijkheid de deur uit te krijgen en gaat ze stoïcijns onder een boom zitten. Sneeuw vindt ze echter het einde en wat mij verbaast: hitte en in de zon liggen vindt ze helemaal niks. Met gemak springt ze 2 meter hoog naar vogels in bomen en katten zijn buiten ook een lust om achter aan te rennen.
Na een paar maanden heb ik Lana voor het eerst los gelaten. Dat ging goed, vooral als ze zich in de roedel van de uitlaat bevindt.
Lana gaat mee op vakanties en weekendjes weg naar Ameland. Rennen over het strand, zo vrij als een vogel!
 
In 2015 ging echter haar gezondheid ineens achteruit. Ze werd lusteloos, gaf veel over en haar ontlasting was ook niet ok. Na diverse onderzoeken is gebleken dat haar lever niet goed functioneert. Maar met medicatie gaat het erg goed. Zo nu en dan heeft ze een dipje en dan doen we het wat rustiger aan. Over het algemeen is Lana vrolijk, levenslustig, aanhalig en speels. Een heerlijk gezelschap- en knuffeldier voor ons allemaal.
 
Lana is onze eerste hond. Het is niet altijd even gemakkelijk met haar. Af en toe is ze onzeker en kan ze uithalen naar andere honden. En datgene waarvoor ze gefokt is blijft haar passie: de jacht. Dus als haar neus op scherp staat is ze doof en blind voor mijn commando “hier”. Maar toch: Lana blijft voor een Podenco gelukkig meestal vrij dicht bij mij in de buurt.
En de honden die ze kent en vertrouwt adoreert ze. Lana gaat twee keer per week met de uitlaatservice mee van Blaffen met Gerrit. Hij kent het ras en heeft zelf ook een Podenco (Pawan, voorheen Flash, ook bekend bij Podencoworld). Door alle prachtige foto’s die hij maakt tijdens de boswandelingen weet ik dat Lana het ook dan heel erg naar haar zin heeft.
 
Soms denk ik wel eens: had ik niet een wat “gemakkelijker" hondje kunnen nemen? Maar dat is slechts een fractie van een seconde. Ik kijk in haar ogen en denk: nee, je hoort bij ons.
Zoveel liefde als wij van Lana krijgen, dat hadden wij ons van tevoren nooit kunnen indenken. Podenco-liefde is voor altijd! 
 
Anke"
 
Lana1nnnn