nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

"Beste lezers en hondenvrienden,

Onlangs heb ik mijn boek ‘Podenco & Co’ aan u voorgesteld.

Enkele maanden geleden is een boek dat ik heb geschreven over mijn angsthond Luca in het Duits verschenen; en nu doet zich de mogelijkheid voor dit boek ook in het Nederlands via Boekscout, een book-on-demand uitgeverij, te publiceren.

De titel van het boek is: Luca –van traumahond naar levensgenieter’. 

Een hoopje ellende?
Heeft u wel eens een extreem bange hond opgenomen die het huis niet in durft en bij elke beweging en elk geluid in elkaar krimpt? Een hond die zijn verleden niet zo makkelijk kan loslaten en voor wie de sprong in het nieuwe leven niet zo makkelijk gaat als bij veel andere honden uit het dierenbeschermings-circuit? Dan zult u veel herkennen in dit boek.

Luca boekinfo 12

En als u deze ervaring zelf nog niet heeft opgedaan...? Het kan geen kwaad om van tevoren te weten waar u eventueel op zult moeten rekenen.
Luca is een Mastin Español. Maar het ras is in dit geval van minder belang, want vergelijkbare ervaringen kunt u ook met angsthonden van andere rassen opdoen.

Met Luca’s adoptie werd ik voor het eerst geconfronteerd met een hond wiens angsten stukken erger waren dan die van andere asielhonden die nog niet aan het huiselijke leven zijn gewend. Mijn jarenlange ervaring met (Spaanse) honden, ook met honden uit deze rasgroep (Berghonden) was wel een pré, maar een getraumatiseerde hond stelt eisen aan zijn mensen die ondanks alle ervaring de adoptie tot een hele uitdaging maken. Veel mensen durven deze uitdaging niet aan, waardoor de angsthonden het extra moeilijk hebben om een thuis te vinden. 

De moeite waard!
Met dit boek wil ik laten zien hoe het gewone leven van alledag en de dagelijkse routine door de adoptie van een angsthond radicaal veranderen, maar ook hoeveel voldoening het geeft om een dergelijke hond te zien opbloeien. Het was een lange weg die Luca en ik samen hebben afgelegd, en wij zijn er nog steeds niet (helemaal). Vaak was het één stap vooruit en twee terug.
 
Luca boekinfo 3

Maar een ding is zeker: het is de moeite waard! Het is een enerverende, maar ook geweldige ervaring om een dergelijke hond te begeleiden naar een nieuw leven. 

Raadgever? Korte verhalen? Dagboek?
‘Luca – van traumahond naar levensgenieter‘ is van alles een beetje. Het is geen raadgever met achtergrondinformatie over traumahonden, oorzaken van hun angst en uitgebreide trainings- beschrijvingen, en het biedt geen pasklare oplossingen.

Maar het laat wel mogelijke benaderingen voor de training en oplossingen zien. En ondanks alle tijd, energie, liefde en geduld die ik in Luca heb geïnvesteerd, moest ik toch leren te accepteren waar haar grenzen liggen en wat gewoon ‘niet kan’ en mijn leven erop instellen.

Al zult u geen grappige verhalen in dit boek vinden, zullen vele beschreven situaties u wellicht af en toe doen glimlachen; situaties uit het leven van alledag met een angsthond: waar men zich op moet instellen, de vorderingen en successen, maar ook de tegenslagen en de fouten die ik heb gemaakt.

Wat heeft geholpen om Luca uit haar angst te helpen en wat niet? Welke situaties hebben teveel van haar gevraagd? Welke situaties hebben teveel van mij gevraagd? En hoe is het nu, zeven jaar later?

Tijdens het eerste jaar van ons samenleven heb ik een dagboek bijgehouden om Luca's ontwikkelingen en vorderingen als ook mijn eigen trainingsaanpak beter te kunnen observeren en beoordelen. Deze aantekeningen heb ik in dit boek geïntegreerd, samen met vele foto’s uit Luca’s nieuwe leven. 

Integratie
Naast de omgang met Luca's angst beschrijft dit boek ook haar integratie in mijn bestaande hondengroep en de problemen met Luca's onzindelijkheid die ik lange tijd niet onder controle kreeg. 

Opbrengst voor het goede doel
Door de ALBA (een betrouwbare Spaanse dierenbeschermingsorganisatie in Madrid) hoorde ik van een initiatief van twee Spaanse dames die het ‘Hondenhuis Madrid‘ hebben opgericht. Zij vangen er getraumatiseerde honden op, leven samen met deze honden, begeleiden hen en bereiden hen voor op plaatsing in een eigen thuis. De netto-opbrengst van de verkoop van mijn boek wordt aan dit project gedoneerd. 

Luca boekinfo 4

 

Geïnteresseerd?
Boekscout wil aan een groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd is, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is. De uitgever zal uw e-mailadres uitsluitend en eenmalig gebruiken voor toezending van de promotiemailing voor dit boek. De adressen zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt, en ze zullen ook niet aan derden worden verstrekt.Als u deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik uw e-mailadres aan de uitgever doorgeven. Kopieer in dat geval onderstaande zin in uw e-mail naar mij: Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

Vriendelijke groeten,

Judy Kleinbongardt 
www.podenco-info.weebly.com (Nederlands)

"Een Podenco kun je niet bezitten; maar je kunt wel door Podenco’s bezeten zijn."

Mijn boeken: 
'De Podenco - een bijzondere huisgenoot'
Verschijnt binnenkort: “Podenco & Co” 
Voor meer informatie, kijk op www.podenco-info.weebly.com/boeken.html

dogstars