nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Sunji en Panji, de twee mooiste broers van het asiel Tierra Blanca op Tenerife, doen het nog steeds beiden heel erg goed! Elke zondag wordt er met ze getraind. Andere dagen hebben ze helaas op moeten geven voor andere honden die de extra aandacht nog harder nodig hebben.

Sunji en Panji zijn beiden 3 jaar oud en hebben een grote schofthoogte (55 cm of hoger).

sunn1

Ze genieten duidelijk van de beetjes extra aandacht die ze krijgen tijdens de trainingen. Ze leren er om aan de riem te lopen, om op commando te komen wanneer ze geroepen worden en hoe om te gaan met mensen. Na de training krijgen ze altijd nog een beetje “vrije tijd” om rond de speelpatio te snuffelen en lekker te spelen voordat ze weer hun box in moeten gaan. Tijdens deze vrije tijd komen ze uit hun zelf telkens weer om naar de vrijwilligers om om een koekje of aai over hun kopje te vragen.

Geschiedenis: Panji en Sunji kwamen samen bij ons. Ze waren helemaal de weg kwijt. Ze snapten er niks van. Al die mensen, al die drukte en al die aandacht opeens! Je kon duidelijk merken dat ze amper contact met mensen hadden gehad. De nieuwe buitenwereld vonden ze maar niks, alles was eng, maar toch liepen ze braaf met ons mee naar, wat vanaf die dag, hun nieuwe “thuis” zou zijn. 

Ze waren (en zijn nog steeds een beetje) onderdanig en verlegen. Ze waren erg onder de indruk en ook al vonden ze het duidelijk fijn om onder de honden te zijn, bleef één van de hoeken hun favoriete plek en daar konden ze de hele dag blijven zitten zonder amper te bewegen. In het overvolle asiel moeten de ruim 600 hondjes de kleine beetjes aandacht delen en helaas is dat niet genoeg om Panji en Sunji hun vertrouwen te winnen. Gelukkig wilde een honden-trainer, die om de dag bij ons komt, helpen. In principe traint hij alleen agressieve hondjes, maar toen hij Sunji en Panji zag wilde hij hen direct helpen! Het viel hem direct op dat zij niet in het asiel thuis hoorde, dat ze erg graag wilde, maar niet zo goed wisten hoe en dat hij maar een paar dagen nodig had om dit te bewijzen.

pann5

Wat een gelijk had hij! Het zijn inmiddels twee hele nieuwe honden! Panji en Sunji blijven nu niet meer de hele dag angstig in een hoek zitten en lopen lekker rond met de andere hondjes van hun patio.

sunn3

Hun blik is ook compleet veranderd en de angst is verdwenen. Ze vinden het leuk om mee te gaan wandelen en ze zijn ontzettend gehoorzaam. Buiten aan de riem bloeien ze helemaal op en lopen ze trots met hun neus hoog in de lucht.

pann1

Bij nieuwe mensen zijn ze in het begin nog een beetje onzeker, maar hun nieuwsgierigheid wint dan al heel snel. Er wordt natuurlijk nog hard met ze gewerkt, maar toch is het nu het moment om hun eigen gouden mandje te gaan zoeken zodat ze de mooie buitenwereld met een eigen baasje verder kunnen ontdekken.

sunn2

Wie geeft deze kanjers deze welverdiende kans? We hopen op een baasje met ervaring en een hondje of stabiele roedel die Sunji en/of Panji zou kunnen steunen en begeleiden bij de volgende stap: van een heerlijk honden leven genieten. Het soort leven dat ze vanaf hun eerste dag op deze wereld al verdienen!

pann2

Voor meer informatie en/of vragen kunt u geheel vrijblijvend het aanvraagformulier invullen. Deze kunt u hier vinden: http://www.podencoworld.nl/adopties/aanvraagformulier