LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Een update vanuit het witte winterse Drenthe. Ylva (Trufa) is op 25 juli 2020 in Nederland aangekomen. 

Zowel Taavi als Ylva genieten met volle teugen van dit winterse weer. Voor Ylva was dit (voor zo ver ik weet) haar eerste sneeuw (in Nederland) en voor Taavi de eerste keer dat de sneeuw zo lang is blijven liggen.

In eerste instantie moest Ylva niets van deze witte wereld hebben, te koud! Maar toen zij Taavi zo stoer in de tuin zag lopen, volgde zij zijn voorbeeld en komt vervolgens als laatste binnen. Het is heerlijk om ze zo samen te zien spelen in de sneeuw.

Deze week zag ik oude berichten op Facebook van mensen die over haar Leishmania posten. Zij is bij aankomst in dezelfde week door onze dierenarts onderzocht, maar er was niets gesignaleerd. Wij hebben op  basis daarvan gewacht om te starten met de halve pil.  In november is Ylva opnieuw gecontroleerd, opnieuw geen sporen van Leishmania. Omdat Ylva wellicht met dit koude weer vatbaarder kan zijn wil ik haar een dezer dagen opnieuw laten testen. Mogelijk heeft het heerlijke leven dat zij nu heeft een positief effect op de Leishmania.

De afspraak is dat Ylva een aantekening heeft achter haar naam, maar wanneer er geen aanwijsbare klachten zijn zij een keer per jaar gecontroleerd wordt. Verder gaat alles met iedereen (Lodewijk de mishandelde kat zonder en-/of minimale oortjes ook uit Spanje en Taavi) goed.

Ylva loopt zelfs naast mij wanneer ik aan het paardrijden ben. Ik weet niet of zij dit ook in Spanje deed of moest doen, maar het lijkt iets intuïtiefs van haar. Ylva is overigens wel een dame die op een (volwassen) persoon gericht is en wijkt bijna geen seconde van mijn zijde.

Wij zijn super gelukkig met onze dierenboel.
Blijf, warm en gezond Liefs vanuit Drenthe

dogstars