LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Kyra’s (Akela’s) eerste “GOTCHA” dag!!

7 december 2020.

Het is vandaag al weer een jaar geleden dat we Kyra opgehaald hebben bij haar lieve fosters in Nederland.

En wat hebben we in het afgelopen jaar al veel met lieve Kyra meegemaakt en wat heeft ze ons leven rijker, grappiger, sportiever en uitdagender gemaakt. Iedere dag is het weer een feestje met haar! De eerste weken stonden in het teken van wennen. Wennen aan elkaar, aan het leven in huis, in een koud kikker land ipv het warmere Tenerife. Toen ze een beetje geacclimatiseerd was ook wennen aan de regels in huis. Iets wat onze heerlijke eigenwijze podenco op haar geheel eigen wijze interpreteert.

Niet op tafel staan?? Nee natuurlijk niet… zolang we thuis zijn doet ze dat niet… maar als we er niet zijn dan moet er af en toe toch echt even naar buiten gekeken worden en waar kan dat beter dan op het dressoir of op de tafel? Dan heb je toch het beste zicht op de parkeerplaats. 😊 

Verder is het een echte veelvraat als het gaat om oneetbare dingen! Ondanks onze nieuwe leefregel OPRUIMEN, OPRUIMEN, OPRUIMEN (leuk met 2 pubers in huis) zijn er in een jaar tijd o.a. al 2 koptelefoons, een afstandsbediening, een zonnebril op sterkte, een handgemaakte houten olifant uit Kenia en een smartwatch vakkundig gesloopt. Voor die laatste zijn we zelfs bij de dierenarts geweest omdat we bang waren dat ze ook het klokje opgegeten had. Maar dat was gelukkig niet zo. Leren doet ze er tot nu toe niet van… dus wij blijven netjes opruimen. 

Wie weet wordt het nog minder… als ze straks wat ouder is…. … … of niet … hahahaha

Dat ze zo graag eet maakt wel dat ze heel trainbaar is! Ze heeft ontzettend veel plezier op de hondenschool en thuis worden ‘trucjes’ binnen no-time aangeleerd.  (springen op commando, boks geven met neus, high five, door benen heen lopen, rollen etc) Ze is heel leergierig en nieuwsgierig!   Ze doet alles voor een koekje!

Alleen thuis blijven bleef lang lastig voor Kyra. Dit hebben we heel langzaam met veel geduld en kleine stapjes opgebouwd. Maar ook na een paar maanden bleef het lastig. Niet dat ze de boel op z’n kop zette maar ze vind het echt niet leuk alleen. We vonden haar soms ook rusteloos. En aangezien we inmiddels aangestoken waren met het podenco virus gingen we voorzichtig nadenken over een maatje voor haar.

Na overleg met onze contactpersoon (Alie van Podencoworld) de knoop doorgehakt! In mei 2020 is stief zusje Floortje (podencomixje van 4 jaar oud) bij ons komen wonen. En wat zijn ze leuk samen! 

Kyra is rustiger geworden in haar gedrag en Floortje (die wat banger is) trekt zich heel goed op aan Kyra. Het is een top team waar we heel trots op zijn.

Zo hebben we in een jaar tijd niet 1 maar 2 heerlijke kroel honden met ieder hun eigen prachtige karakter trekken. Wij genieten met volle teugen en zijn heel blij dat ze hier hun gouden mandje hebben gevonden. Regelmatig trekken we er op uit voor lange wandelingen of een meeting met anders podenco’s in een veilig omheind losloop gebied. Ontzettend leuk om te doen en wat kunnen we genieten van de sprint rondjes van al die gekke podenco’s!

Podencoworld medewerkers en vrijwilligers bedankt dat wij dankzij jullie kennis hebben mogen maken met dit hele bijzondere ras. Wij zouden niet anders meer willen!

dogstars