LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

"Hoi Podencoworld,
Even een kort berichtje over Nissa (heette Lau in Cuenca). Ze is nu ongeveer 2 jaar oud.

Zoals je op bijgevoegde foto's kan zien heeft ze kunnen genieten van de sneeuw. Ze vindt het echt fantastisch, ze wordt dan helemaal wild. Nissa heeft het ook nooit koud, dankzij haar iets dikkere, ruwe vacht. Enkel bij aanhoudende regen krijgt ze een regenjasje om. Ze is echt geweldig! Het maakt me zo triest als ik die berichten lees uit Spanje, wat ze de podenco's daar aandoen en dan nog denken dat ze niet geschikt zijn als huishond.

nissan3.jpg

Ze is echt een ideale huishond, heeft ongeveer dezelfde bewegingsbehoefte als de schipperkes. Die zijn soms zelfs drukker. 's Morgensvroeg maken we wel gewoon een langere, actieve wandeling en dan overdag nog eens een kortere naargelang ik tijd heb. Daarnaast nog wat in de tuin en dat volstaat. Door haar grote formaat (71cm en 28kg) zou ze wel minder geschikt zijn voor oudere en onsportieve mensen. Ze kan namelijk heel onstuimig gaan lopen en trekken aan de lijn als ze een ree of ander wild gezien heeft. Dan moet ik de lijn even heel kort houden en wachten tot het wild verdwenen is.

nissan1.jpg

 

Na een wandeling kan ze uren liggen slapen in de zetel of naast de kachel. Ze is super aanhankelijk. Ben je ook maar even weggeweest... er volgt altijd een stormachtige begroeting! Ik zou haar niet meer willen missen, dat lieve gezichtje. Elke morgen zo blij als je opstaat. Eigenlijk altijd blij, met simpele dingen zoals een stok uit het bos, een nieuw flostouw... Ze maakt niets stuk in huis, neemt nooit iets van tafel of aanrecht, het is gewoon een prachthond!Het enige waarop je onderweg moet letten is dat ze niet alles wat op straat ligt opeet. Ze lust namelijk alles.

Vriendelijke groetjes,

Katrien, Nissa de schipperkes en Italiaans windhondje van 15j, Bientje"

nissan2.jpg

dogstars