nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Elfo

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: februari 2014
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-07-16
Land: Spanje
Toegevoegd: 25-08-2015

Omschrijving

Malaga Animales y Plantas:

Update 16 juli 2019: Elfo is 5 jaar oud en is een erg leuk, braaf, lief en aanhankelijk hondje. Hij vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en genegenheid te ontvangen. In het asiel ging hij altijd achter de vrijwilligers aan op zoek naar aaitjes (hij vindt het heerlijk om geaaid te worden). Als we ’s morgens aankwamen was hij altijd heel blij en sprong hij van vreugde, omdat hij wist dat hij naar het speelterrein mocht of een wandeling ging maken. Hij is erg slim en wanneer hij iemand zag die hem kende en die hem van een afstandje riep, werd hij heel blij en sprong hij van vreugde. Elfo is erg evenwichtig en zacht, hij kan samenleven met zowel reutjes als teefjes. In het asiel woonde hij samen met 5 of 6 andere honden van verschillende groottes en leeftijden, zowel mannetjes als vrouwtjes en hij kon het heel goed met hen vinden. Elfo is erg sociaal met zowel honden als mensen, bovendien is hij heel goed met kinderen, hij kwispelt erg blij met zijn staart, zoals te zien is op zijn video. Hij is in een pleeggezin en de familie verteld dat Elfo van wandelingen en snuffelen in het gras houdt. Hij is heel gelukkig en weet hoe hij aan de riem moet lopen. Wanneer hij andere honden ontmoet, is hij sociaal en erg vriendelijk en ook in de auto doet hij het heel goed. In zijn pleeggezin woont hij samen met twee katten en dat gaat heel goed. Elfo moet een zwaar leven hebben gehad, zoals het grootste deel van zijn ras. Hij heeft Leishmania (onder controle) en dislocatie van de linkerknie. Elfo moet wat afvallen en als hij zijn goeie gewicht bereikt heeft, zal de dierenarts beoordelen of hij zijn knie gaat opereren. Elfo heeft een huis nodig dat hem warmte en rust geeft. Een podenco zal je altijd trouw blijven en u zult er nooit spijt van krijgen dat u zijn leven gered heeft. 12 nieuwe foto's en video toegevoegd

Update 11 februari 2018: Elfo is bijna drie jaar geleden achtergelaten bij de deur van het asiel. Toen was hij nog erg jong maar de tijd is verstreken en onze kleine Elfo is opgegroeid in het asiel en brengt nog steeds elke dag van zijn leven in het asiel door. Op dit moment zit hij in een kennel op de afdeling voor oudere honden omdat hij de neiging heft om te veel te eten en op deze afdeling kunnen we hem op een dieet zetten en gemakkelijker controleren wat hij eet zodat hij wat zal afvallen wat uiteindelijk beter zal zijn voor zijn gezondheid. Elfo is in alle opzichten een prachtige hond. Hij is erg rustig, hoewel, als we gaan wandelen, leeft hij helemaal op en loopt hij met veel energie maar zonder te trekken met je mee. Op het speelterrein loopt hij altijd bij de vrijwilligers op de hakken op zoek naar genegenheid maar hij houdt ook van spelen met zijn honden-vriendjes en spelen met een bal.  Hij heeft nooit problemen met andere honden, want hij is heel vreedzaam.  Met mensen is hij heel innemend, erg aanhankelijk en gedraagt hij zich heel goed. Elfo is altijd als eerste bij het hek om ons te heel blij te begroeten, Elfo is echt een schat van een hond. Wie geeft Elfo een kans, hij heeft lang genoeg achter de tralies geleefd. Elfo is perfect hondje en zal u veel gelukkige momenten bezorgen. 13 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 6 januari 2018: Wie een podenco heeft, heeft een schat, een harige, vrolijke, aanhankelijke en grappige schat! Een schat die je met zijn voorpoten omarmt, die uren opgekruld aan je zijde ligt en die je heel veel kusjes geeft om je te laten zien hoe dankbaar hij is dat hij bij je mag zijn. Een schat met wie je kunt genieten en voor wie je onvoorwaardelijke liefde voelt. Helaas ziet niet iedereen het op die manier, integendeel, sommigen zien hen als een hulpmiddel, iets dat alleen wordt gebruikt voor de jacht en als ze niet goed genoeg zijn voor de jacht doen ze hem gewoon weg. Onze Elfo is één van deze podenco’s, mishandeld en verlaten door de jagers. Na twee jaar bij ons in het asiel is Elfo zijn verschrikkelijke verleden vergeten en is hij nu een gelukkig hondje. Ondanks dat hij achter de tralies zit en slechts 30 minuten uit zijn kennel mag is hij gelukkig want dat is het beste dat hij in zijn leven heeft gekend. Elfo weet niet dat er achter de deuren van het asiel nog een veel gelukkiger leven bestaat, met lange wandelingen, zachte bedden en altijd knuffels. We fluisteren al die mooie dingen in zijn oor, hij luistert en kijkt naar ons met zijn grappige kleine oogjes en zijn grote glimlach, het lijkt wel alsof hij het begrijpt en weet dat op een dag, alles wat we hem vertellen, uit zal komen. Laat dit brokje liefde niet zijn hele leven achter de tralies, wie Elfo een liefdevol thuis geeft krijgt een puur brokje liefde voor altijd hiervoor terug! 12 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 25 Augustus 2015: Elfo kwam nog niet zo lang geleden aan in het asiel. Hij werd gered uit een landhuis waar hij de hele dag lang lag vastgebonden, zonder enige schaduw en alleen wat vies water om te drinken. We moesten om 2 uur ’s nachts vertrekken om hem op te halen uit die hel! Elfo zat onder de wonden. Nu is hij nog steeds een beetje bang en verlegen maar hij gaat goed vooruit en zeer binnenkort zal hij zijn verschrikkelijke verleden vergeten. Elfo is een goed hondje, hij is nieuwsgierig en snuffelt overal rond. Beetje bij beetje hersteld zijn vertrouwen in mensen en wil hij spelen en liefde krijgen van de vrijwilligers. Elfo leert nu lopen aan de riem en doet het goed. Hij kan goed met andere honden. Elfo verlangt naar een kans om gelukkig te zijn, naar de warmte van een echte thuis en naar iemand die voor eeuwig van hem houd! Elfo heeft een lichte vorm van Leishmania.

 

 

Video