LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Elisa

Geboortejaar: januari 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
17-11-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Elisa kwam bij ons via een jager, ze waren 3 generaties, oma, mama en dochter. Oma vond gelukkig al snel een gouden mand en geniet van haar welverdiende pensioen. Mama Elisa en dochter Ayla wachten nog op deze mooie kans. 

Elisa is een rustige en vooral zachte hond. Een echt moeders karaktertje, lief, verzorgend naar de rest en rechtvaardig. Met haar stabiele karakter vond ze per direct haar plek in de groep en zorgt ze voor de nodige rust. Zowel jonge als oudere honden hebben respect voor haar zonder dat ze ook maar een grommetje hoeft te laten zien. Ook de katten, het schaap, de paarden en ezels worden als normaal gezien en is ze niet van onder de indruk.

Wanneer er visite binnenkomt wordt die vrolijk maar netjes begroet door Elisa. Mannen, vrouwen, kinderen, Elisa heeft geen voorkeur, ze begroet iedereen lief, geniet van een paar aaitjes over haar mooie koppie en gaat dan weer voldaan op één van haar favoriete plekjes liggen, de bank of het bed vanuit waar ze iedereen rustig in de gaten houdt.

Als het wandeltijd is moeten we het haar even vragen en zeggen dat we dus gaan wandelen! Want madam vindt het ook best prima als ze lekker rustig mag blijven liggen hoor, al die drukte, het is zeker geen moeten voor haar. Maar eenmaal buiten zie je dan toch dat ze gezellig "wakker" wordt. Dan gaat haar mooie neusje de lucht in, haar staartje heen en weer en loopt ze nieuwsgierig en trots met je mee. 

Eenmaal terug is het dan snel water drinken en per direct weer die lekkere zachte bank opzoeken om bij te komen van het buitenavontuur. Als je dan naast haar gaat zitten, ze haar kopje op je schoot mag leggen terwijl je haar kriebelt...dan is ze helemaal gelukkig. Nieuwsgierig en oplettend buiten, aanhankelijk en haast lui binnen, dat zou haar beschrijving zijn hier in het asiel.

Elisa is gesteriliseerd, ingeënt, rondom gezond, (negatief) getest op filaria, erlichia en leishmania en is dus helemaal reisklaar! We hopen dat ze snel een eigen plekje vindt, een eigen familie die ze trouw mag zijn en vooral de rust die ze zo heeft verdient en waar ze duidelijk naar verlangt.

(Input 17 november 2023)

dogstars