LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Dante

Geboortejaar: juli 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
05-10-2023

Omschrijving

Asiel Apama:

Dante werd achtergelaten aan de rand van het dorp en vlakbij het huis van de vrijwilligster op 27 januari 2023. Hij zwierf rond het huis, wilde er niet in, maar ze kon eindelijk een beetje zijn vertrouwen winnen. Hij was heel erg in paniek voor alle mensen, en dat is ook is de reden waarom we zijn zaak niet eerder bekend hebben gemaakt.

Binnen twee weken kreeg ze een beetje meer van zijn vertrouwen en kon ze hem oppakken  en naar het asiel brengen. Maar toen verloor hij zijn vertrouwen in haar omdat hij duidelijk dacht aan de vrijheid die hij had voordat hij naar het asiel werd gebracht. En nu zat hij achter tralies... maar ze kon hem niet rond haar huis laten rondzwerven omdat hij dan het risico zou lopen om aangereden te worden door een auto. Ze kon hem ook niet in huis nemen omdat het al overvol zat met dieren.

Dante kan perfect opschieten met alle andere honden, daar heeft hij geen problemen mee. Maar zijn angst voor mensen bleef tot september zoals ook te zien is in de video die ze heeft bijgevoegd. Nu is dat niet meer het geval en is hij helemaal rustig en ontspannen, en dus is hij klaar voor adoptie.

Dante is een hond die het gezelschap van andere honden erg leuk vindt en hij speelt graag met ze. Maar hij heeft er een hekel aan om in het asiel opgesloten te zitten, hij vindt het heerlijk om vrij rond te rennen. Zoals je kunt zien is hij erg knap en we hopen dan ook dat hij snel kan gaan genieten van het samenzijn met een eigen familie. Maar we weten dat het heel moeilijk is hier om mensen te vinden die een Podenco willen adopteren, en als hij al volwassen is, zou het bijna een wonder om er één te vinden.

We zijn echt bang dat er zijn jagers zijn die Dante zullen stelen met als doel dat ze hem kunnen gebruiken voor de jacht. Daarom willen we dringend Dante’s zaak onder de aandacht te brengen zodat we zijn forever, liefdevolle familie snel zal vinden.

(Input 5 oktober 2023)

Video

dogstars