LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pepito

Geboortejaar: mei 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 46
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
19-09-2023

Omschrijving

Opvang Greet:

Pepito werd samen met zijn broer Pongo gevonden in de berm van een snelweg. Ze waren toen amper twee maanden oud, de twee kleintjes werden allebei naar ons asiel gebracht.
De broers waren bij hun aankomst verlegen en erg bang.
Pepito en zijn broer Pongo kregen de diagnose verlatingsangst, ze ondergingen verschillende therapieën o.a. etologie en de barfmethode. De dierenarts van het dierenziekenhuis in Córdoba denkt dat de oorzaak is dat ze een trauma hebben meegemaakt toen ze nog heel jong waren. Ondanks de therapieën hebben we geen grote veranderingen gezien.
Beide broers werden geadopteerd, Pongo is geadopteerd door een vrijwilliger van ons asiel.
Pepito door een familie uit onze stad, paar weken later deden we een  follow-up en alles leek goed te gaan. Maar anderhalf jaar na zijn adoptie kregen we een telefoontje van de familie van Pepito. Ze vertelden ons dat ze hem niet langer konden houden omdat Pepito, als hij alleen in huis was, dingen ging vernielen.

We boden hen hulp aan, wat ze afkeurden, zodat we opnieuw genoodzaakt waren Pepito weer op te nemen in het asiel. Weer opgesloten, alleen, zonder te begrijpen waarom en zonder te weten waar zijn familie was.
Na een paar dagen in ons asiel bood een familie aan om opvanggezin te worden, deze familie had al een hond van ons geadopteerd. Ze waren geïnteresseerd in Pepito en wilden hem helpen. We gaven ze een aantal richtlijnen hoe om te gaan met Pepito (we denken dat ze die niet goed hebben opgevolgd). Na een aantal maanden bij het opvanggezin moest hij ook daar weer weg omdat hij daar ook een aantal dingen had vernield. Arme Pepito moest weer terug naar het asiel.
Hij leeft momenteel samen met 4 andere honden en heeft zich gelukkig nu volledig aangepast aan zijn leven in het asiel. Met het omgaan met mensen geven de vrijwilligers hem een 10, hij geniet volop in het bijzijn van mensen. Momenteel leidt Pepito een volkomen normaal en evenwichtig leven. Hij heeft nog wel last van angstgevoelens maar is sociaal, speelt met andere honden en kan goed overweg met reuen en teefjes.
Wat Pepito nodig heeft is een liefdevolle geduldige familie met ervaring met dit soort problemen bij honden, die veel thuis zijn, tijd hebben om hem veel aandacht te geven en hem helpen van zijn trauma af te komen. Voorkeur zou zeker zijn een huis met een grote tuin en andere hond(en) waar hij zich aan kan optrekken.
Voor nu is Pepito een VIP maar wie weet is hij over een poosje zover om geadopteerd te kunnen worden en krijgt hij de kans dan ook.

(Input 19 september 2023)

dogstars