LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Elsa

Geboortejaar: augustus 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 42
Gewicht: 10
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
19-09-2023

Omschrijving

Opvang Greet:

Elsa was helaas ook een slachtoffer van verlating, achtergelaten in the middle of nowhere, alleen, zonder onderdak, zonder eten en drinken en zonder te weten waar ze heen moest, werd ze langs een weg in het veld gevonden.
Degene die ons op de hoogte bracht vertelde ons waar ze was, het was meerdere kilometers van onze stad vandaan. We gingen er heen en konden haar zonder problemen vangen.
Haar huid zat vol kleine wonden vooral over haar gezicht en haar lange nagels deden ons denken dat Elsa behandeling nodig had en dat was ook zo. Omdat ze een duidelijke kandidaat was om positief te zijn voor leishmania, werd ze naar de dierenkliniek gebracht. Het onderzoek en een bloedtest bevestigde het.

Nadat ze positief was bevonden op leishmania, werd ze onmiddellijk behandeld. We gaven haar dagelijks een bad om de jeuk te verlichten. Ze is behandeld met glucantime en allopurinol, momenteel krijgt ze twee tabletten allopurinol van 100 mg elke 24 uur.
Elsa heeft verschillende littekens op haar lichaam vooral op haar gezicht, veroorzaakt door de hoge IFI van leishmania die ze had toen ze werd gered.
Elsa is een zeer gevoelige en onderdanige hond. In het asiel probeerden we verschillende kennels met verschillende honden totdat ze de metgezellen ontmoette die ze vandaag heeft.
Bij die honden voelt ze zich kalm en veilig, vooral met Amy, daar speelt ze heel lief en leuk mee. Gaat ook goed met de andere honden, reuen en teven.
Ze houdt erg van contact met mensen. Elsa is een kalme hond, wat haar geschikt maakt voor een gezin die niet super actief hoeven te zijn. Door haar goede karakter en gevoeligheid zou ze geschikt zijn voor een familie met kinderen.

(Input 19 september 2023)

dogstars