LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Toby

Geboortejaar: maart 2023
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 48
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
15-09-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Toby is een lief, gevoelig en zacht ventje dat werd gered van straat samen met 5 broers. Zijn moeder, podenco canario, en nog een zusje zijn helaas nog niet veilig gesteld. Hopelijk lukt dit binnenkort! Zijn naam volgens zijn chip is Helmchen, dit betekend "liefde", "loyaliteit" en dit past zeker bij hem maar qua roepnaam hebben we er toch maar Toby van gemaakt.

Toby en zijn broer Henri namen wij over van een andere opvang in de hoop dat ze zo meer zichtbaar worden en snel door een eigen familie worden opgemerkt.

Toby heeft een special zacht en trouw karakter voor zijn leeftijd. Hier en daar nog een beetje verlegen met vreemde mensen maar heerlijk sociaal en vrolijk met de rest van de hondjes in de roedel. Hij kent de hondentaal heel goed en loopt niemand in de weg. 

Zodra hij je een beetje kent komt hij al snel los en merk je hoe erg hij naar liefde hunkert. Dit ventje is helemaal dol op zachte knuffels namelijk! We merken aan hem dat hij heel graag trouw wil zijn.

Nieuwe indrukken en zware geluiden zijn spannend maar al het onbekende in het asiel werd al snel deel van zijn routine. Toby past zich snel aan en leert graag. Zijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij elke dag nog "groeit" en opbloeit. Het is prachtig om dit te zien.

Toby heeft nog niet in een thuis gewoond dus zal dit ook allemaal moeten ontdekken maar in het asiel kunnen we wel zeggen dat hij zijn "dingetjes" nu al braaf in dezelfde buitenhoek doet altijd, best knap voor zo een jong hondje!

Aan de riem lopen was ook maar raar in het begin maar Toby ontdekte al snel hoe leuk de buitenwandelingen zijn. Als we nu aankomen met een tuigje staat hij al vrolijk te wachten en laat hij geduldig zijn tuigje aandoen. Het is een schat van een hond en met zijn zachte karakter zal hij zonder twijfel een prachtig en vooral trouw maatje worden voor diegene die hem zijn welverdiende kans biedt.

(Input 15 september 2023)

dogstars