LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Cantinero

Geboortejaar: juni 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 22
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
15-09-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Cantinero kwam in het asiel toen hij met vervroegd "pensioen" mocht van de jager. Of te wel, hij was niet goed voor de jacht en dus nutteloos voor de jager. Zijn redding! Sindsdien verblijft hij in het asiel en geniet hij enorm van onze kleine beetjes aandacht. 

Bij aankomst was Cantinero erg vies. Hij had allerlei wondjes, de ergste in zijn nek. Deze wond heeft best een poos geduurd om te helen maar gelukkig is het alleen nog een klein litteken inmiddels. Net als zijn nare verleden, die heeft hij duidelijk achter zich gelaten en hij is gewoon dankbaar en blij met elke beetje aandacht die hij kan krijgen van ons en de visites die een hondje komen adopteren. Helaas is hij toch onzichtbaar. Veel mensen kijken niet verder dan een uiterlijk en ook al is Cantinero een knapperd heeft hij toch wel honderden hondjes die meer in beeld weten te komen, vooral omdat ze meer pushen, springen en opdringen. Dan kom je, ondanks je onverbeterlijk karakter of juist daardoor, al snel op een laatste plek, dit niet alleen onder de mens maar ook in de roedel.

De weinige wandelingen zijn zonder enige twijfel het hoogtepunt van zijn week en het is een genot om met hem te wandelen. Zo heeft hij, ondanks de drukte, pas zelfs een paar keer de kans gehad om mee te gaan naar het hondenpark in de stad! En dit vond hij spannend maar toch echt geweldig... De auto was geen probleem voor hem. Eigenlijk was het zo dat we tussendoor even zijn gestopt want we zagen of hoorden hem niet, hij lag heerlijk rustig te slapen, eindelijk rust dacht hij natuurlijk! 

Eenmaal in de stad liep Cantinero oplettend en voorbeeldig mee. Hij liet nieuwe indrukken nieuwsgierig en rustig over zich heen komen. Bij harde geluiden of drukte gaven we hem de tijd om te begrijpen dat hij bij ons veilig was en niet hoefde te vluchten. Alles was natuurlijk nieuw en spannend. 

Een hele nieuwe wereld ging voor hem open en dat was niet niks. Gelukkig is Cantinero net zo gek op mensen als op snoepjes dus wanneer hij het net iets te spannend vindt is hij makkelijk te "winnen" met een beetje steun of een lekker koekie, dan heb je zijn aandacht snel terug en doet het vertrouwen de rest om weer rustig verder te lopen en genieten. Andere honden werden netjes begroet maar eigenlijk had hij meer interesse in al die mensen en extra aandacht. Ook de koekjes kwamen eerder dan het spelen met andere honden...en kwestie van prioriteiten zullen we maar zeggen!

Op de terugweg sprong hij zelf in de auto, prachtig om te zien. Wat leert deze kanjer snel! Wat iets minder mooi was om te zien, en haast hartverscheurend was, was dat hij eenmaal bij het asiel, niet meer uit de auto wou. Hij keek ons aan en leek gewoon te smeken om te mogen blijven, buiten de spanning van het drukke asiel en omringt door dat beetje extra liefde die hij had kunnen ervaren die dag...

We hopen dat dit zachte en mooie ventje snel zijn welverdiende plekje en hondenleven krijgt. Hij zal zeker een mooie aanwinst zijn voor dat lieve gezin die hij trouw mag zijn voor de rest van zijn leventje!

(Input 15 september 2023)

Video

dogstars