LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sol

Geboortejaar: maart 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 25,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
02-09-2023

Omschrijving

Asiel Animales y Plantas:

Sol is als de zon, ze verlicht onze dagen met haar vriendelijkheid!

Ze werd samen met haar zusje gered op straat, in een erbarmelijke staat, zowel fysiek als emotioneel. Ze wilde niet dat we bij haar in de buurt kwamen, ze krulde zich op als een balletje, waar ze op dat moment ook was, wachtend tot alles voorbij was... Hoe slecht zou de situatie van Sol zijn geweest voordat ze bij ons kwam, dat ze zo reageerde? Hoeveel schade hadden ze bij haar aangebracht dat ze geloofde dat ze geen liefde, een goede behandeling en eten verdiende? We kunnen ons niet eens voorstellen hoe ze zich gevoelt moet hebben, toen ze geen kracht meer had om te ontsnappen vanwege haar fysieke toestand en met een totaal gebroken hart.

Gelukkig is onze Sol een hele sterke hond en is ze in een paar maanden tijd bijna helemaal opgeknapt! Fysiek is ze weer helemaal perfect, haar leishmania neemt af, haar nier-waarden zijn in balans en ze heeft zelfs haar hartje weten te genezen van zoveel schade! Nu kan ze niet wachten tot ze ons ziet aankomen om ons als eerste te begroeten, om zoveel mogelijk te genieten.

Sol loopt goed aan de lijn, ze laat zich behandelen, ze is heel aanhankelijk en sociaal. Ze is zo aanhankelijk dat ze het heerlijk vindt om bij ons op te springen, maar omdat ze een beetje lomp is, heeft ze dat niet altijd in de hand en krabt ze ons soms zonder dat ze dat wil. Ze is niet bezitterig, noch met eten, noch met speelgoed, niet met mensen en ook niet met andere honden.

Sol woont momenteel samen met een reu en een teef, met wie hij het geweldig kan vinden. Zoals gebeurde met de reu, die erg energiek en angstig is, heeft hij eerst zijn grenzen aangegeven, en met de nodige aanpassing leven ze nu gelukkig en zonder problemen naast elkaar.

Sol heeft geen enkel probleem met mensen, nu ze eenmaal hersteld is, is ze heel sociaal met iedereen. Ze is nog niet getest met katten.

Haar energie is gemiddeld hoog, ze is nog een jonge hond die graag alles wil ontdekken en liefst alle aandacht wil opeisen. Op het speelterrein vindt ze het heerlijk om non-stop rond te rennen en te snuffelen, hoewel ze ook graag speelt. 

Sol is zonder twijfel een heel brave en geweldige hond, ze kijkt ernaar uit om van een thuis te mogen genieten, bij een familie bij wie ze kan ontspannen en die ze kan overladen met liefde, bij  wie ze het leven leuker kan maken met haar genegenheid en vreugde.

(Input 2 september 2023)

dogstars