LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Enrico

Geboortejaar: oktober 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 47
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 17-09-2023
Toegevoegd:
25-08-2023

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 17 september 2023: Vrijwilligster Nieves had Enrico meegenomen op een wandeling  maar het was toen erg warm. Gelukkig staat er in het asiel een lekker zwembadje en kon hij heerlijk even afkoelen! 1 foto en een nieuwe video toegevoegd.

Input 25 augustus 2023: Een man zag Enrico lopen in een veld vlakbij zijn huis. De man nam contact op met Union Animal om Enrico op te halen. Maar vanwege ruimtegebrek in het asiel werd aan de man gevraagd of hij Enrico tijdelijk kon opvangen totdat er plaats vrij kwam in het asiel. De man ging hiermee akkoord en na drie weken gingen we Enrico ophalen, sindsdien verblijft hij bij ons in het asiel.
Enrico heeft drie hoofdkenmerken: actief, vriendelijk en een hoog jachtinstinct. We weten niet wat zijn verleden is, maar alles wijst erop dat hij uiteraard tot een jager behoorde. Als Enrico van deze drie het meest gekarakteriseerd zou worden, dan zou het zijn instinct zijn, hij is een hond met een altijd actief reuk- en gehoorvermogen, altijd alert op elke beweging die plaatsvindt in het asiel en daar buiten.

Tijdens onze wandelingen met Enrico kan hij stoom afblazen en dat bereiken we door hem daar de ruimte en tijd voor te geven. Na verschillende trainingen met hem zijn we erin geslaagd hem los te laten lopen, zodat hij kan rennen, zoeken, snuffelen en moe genoeg wordt om zijn activiteitsniveau te kalmeren. Enrico is een hond die veel lichaamsbeweging nodig heeft, zowel om lichamelijk als geestelijk moe te worden. Na zijn wandelingen houdt hij ervan om in zijn zwembad te baden... zeker als het hier in Spanje verzengend heet is. Na zijn wandelingen en activiteiten weet hij ook hoe hij kalm en sereen moet zijn. Maar dan zijn er de muizen die bij het asiel rond lopen en ja daar moet hij dan wel even op gaan jagen. Hij is daar een expert in en vangt hij er één dan brengt hij de muis vol trots naar ons toe.

Zijn andere kenmerk: vriendelijk. Enrico is aanhankelijk, attent en sociaal met mens en hond. Naar mensen toe is hij hartelijke met grote dosis liefde. Ook naar honden toe is hij zeer vriendelijk.
Enrico is samen met verschillende groepen honden geweest en we hebben nooit problemen gehad.
Hij eet graag en veel ... zijn lichaam laat het zien, hij komt een beetje aan!!!

Dit is alles wat we over Enrico kunnen zeggen. Het is een geweldige hond voor degenen die van een hoog activiteitsniveau kunnen genieten, dus hij kijkt ernaar uit om een avontuurlijke familie te vinden. Zijn jullie dat? Adopteer dan Enrico.

 

Video

dogstars