LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chacha

Geboortejaar: december 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
28-06-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Chacha was een hoopje ellende toen ze binnenkwam maar is nooit een "gebroken ziel" geweest. Ze was letterlijk "op" en aan haar vacht, huid en oogjes kon je duidelijk zien dat ze geen fijn verleden had gehad maar toch hield deze oma haar koppie mooi hoog. 

Deze, iets op leeftijd, prachtige podencodame laat niet over zich heen lopen en werd vanaf minuut 1 in de roedel geaccepteerd en vooral gerespecteerd. Met haar stabiele karakter en hondenkennis hoeft ze maar één blik te geven en iedereen, jong en oud, groot of klein, weet precies dat de grens is bereikt. 

Chacha houdt duidelijk van haar rust maar geniet ook stiekem van het gezelschap van de andere hondjes en vooral van het "regelen" in de roedel. 

De eerste weken verbleef ze in de grote buiten ren, en ze was altijd in een rustig hoekje te vinden. Heerlijk zonnend, zelfs met haar vier poten in de lucht. Een genot om te zien! Als de drukkere honden haar omver liepen gaf ze een snauwtje in de lucht maar verder was niet nodig, zelfs niet met de wildere hondjes. 

Inmiddels hebben we haar naar de buitengroep verplaatst. Dit heeft enorm geholpen voor haar huid, vacht en oogjes want hier is het veel minder stoffig natuurlijk. Chacha woont samen in een grote roedel, een unieke groep met honden van allerlei maten en leeftijden, katten en zelfs een schaap! Dit gaat prima, zonder enige spanning. Madam regelt de boel graag en het houdt haar bezig al die gezelligheid wanneer er bezoek komt. 

Chacha is, geloof het of niet, een luie podenco en absoluut geen aandacht trekker. Ze zal bij bezoek niet weglopen en is er graag bij maar ze zal ook absoluut niet vooraan gaan staan of je enthousiast begroeten. Tenzij ... je iets lekkers meeneemt voor hare majesteit, dat is iets anders uiteraard.  Maar meestal blijft ze het liefst op haar vaste plekjes liggen, let ze van daaruit goed op dat iedereen zich gedraagt en wacht ze met een blik van "hola, ik ben er ook nog hoor, pffff wat een druktemakers allemaal" geduldig tot je naar haar toe loopt en haar aait. 

Ze ligt bijna altijd op één van de bedden, des te hoger des te fijner want daar is meer rust en een beter uitkijkpunt op alles en iedereen! Chacha is gek op een zacht plekje met een dekentje nu ze die heeft ontdekt...Geef haar eens ongelijk. 

Aandacht zal ze dus niet claimen maar haar rust, die stelt ze duidelijk op prijs. Net als haar eten. Meestal is een blik genoeg om de andere hondjes duidelijk te maken dat ze te druk zijn of geen respect tonen. In de buitengroep staan verschillende voerbakken en die worden gedeeld net als de heerlijke bedden en manden. Inclusief door het schaap uiteraard. Als anderen te druk aan komen rennen dan kan Chacha de voerbak of haar lig plek claimen door een grommetje te laten zien of, als dit wordt genegeerd, een hap in de lucht. Ze heeft nog nooit gebeten maar het is wel iets wat een mogelijke adoptant moet weten uiteraard want je schrikt best ondanks dat ze meteen weer haar kopje neerlegt met een diepe zucht. Het is geen agressiviteit, ook geen dominantie, maar gewoon eerlijke en duidelijke hondentaal, broodnodig voor een oudere oma die een beetje rust zoekt in de drukke en zware condities van een asiel.

Chacha is lui maar een wandeling daar kan ze best wel van genieten. Even lekker iets anders, nieuwe geurtjes en geen lawaai of onrust. Dat is fijn! Je ziet haar dan actief worden, heerlijk rondsnuffelen en ondernemend op onderzoek gaan. Ze is ook buiten niet makkelijk onder de indruk te krijgen en laat nieuwe indrukken op haar chille manier gewoon over zich heen komen.

Chacha plaatsen we het liefst in een rustige omgeving, een niet te grote roedel. Andere honden zijn zeker fijn en katten zullen geen probleem zijn. Ze is op dit moment bekend als lui...maar heerlijke buitenwandelingen en avonturen zullen zeker een must zijn om daarna lekker naast de bank van het baasje bij te komen. "Hare majesteit Chacha" zoals we haar hier kennen, kan niet wachten tot ze eindelijk al die welverdiende luxes krijgt in een eigen thuis, bij een eigen familie, elke dag weer. Daar is het zonder twijfel hoog tijd voor inmiddels vindt ze! En wij stiekem ook natuurlijk...

Chacha is gesteriliseerd, ingeënt, rondom gezond en helemaal reisklaar.

(Input 28 juni 2023)

Video

dogstars