LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jessi (NL)

Geboortejaar: februari 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 59
Gewicht: 22
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 12-09-2023
Toegevoegd:
29-05-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 12 september 2023: Jessi is een prachtige Podenca die vanuit een asiel en opvang gezin in Spanje naar Nederland in de opvang is gekomen. Na 4 weken in NL heeft zij al bijzonder veel geleerd.
Ze is zindelijk, dol op haar gastgezin, vertrouwd hun en is heel lief en aanhankelijk naar hun. Ook is ze heel lief voor Julia de 12 jaar oude Podenca van het gastgezin en heeft daar een goede band mee. Ze luistert al redelijk naar aanwijzingen (taal dingetje) en haar naam.
Buiten aan de lijn loopt Jessi goed en braaf mee, ze heeft veel aandacht voor de omgeving en snuffelt aan alles wat ze ziet, maar trekken doet ze nauwelijks. Aan een lange lijn luistert ze ook al heel goed als je haar roept.
Met vreemde honden is Jessi iets gereserveerd maar als het klikt dan wil ze graag spelen en dan kan ze behoorlijk enthousiast zijn.

Naar vreemde mensen en kinderen is Jessi nog wat terughoudend maar bij een rustige benadering gaat het goed en kan zij worden geaaid. In huis laat Jessi dit gedrag ook zien, maar het gaat elke week een stuk beter. Wanneer ze meerdere keren kennis heeft gemaakt dan gaat het goed. Jessi is op een heel bijzondere manier buitengewoon op de heer des huizes van de opvang gericht en houdt hem ook steeds in de gaten. Loopt hij het huis uit dan kijkt ze door alle ramen met haar pootjes op de vensterbank waar hij blijft. Het liefst volgt ze hem overal .
Jessi helemaal alleen thuis laten is nog niet fijn voor haar, mede omdat zij dat nimmer heeft ervaren in het verleden. Zij blaft en springt dan de kamer door op zoek naar Julia (de andere hond) en haar gastgezin. Kom je dan thuis dan is Jessi nog wat overstuur.
Als Jessi samen met Julia (andere hond) alleen thuis blijft dan is ze wel een beetje onrustig en loopt door de kamer en kijkt uit de ramen, maar blaft dan niet en raakt niet overstuur. Naar onze mening is het alleen zijn te “trainen” ( dat is het gastgezin ook heel rustig aan het oefenen).
Jessi is altijd gewend geweest dieren om zich heen te hebben en dat betekent dat Jessi het beste in een omgeving kan komen met 1 of meerdere honden waar zij dan steun en gezelschap van heeft en lekker mee kan spelen.
Jessi raakt steeds beter gewend aan een leven in een Nederlands huis en alle geluidjes en dingen die daarbij horen. Zij is in huis rustig en ligt vaak heerlijk te slapen in haar zachte mandje. Ook de nacht slaapt ze goed door, beneden in haar eigen mand. 
Jessi is een prachtige verschijning die niet loopt maar danst. Ook al is ze 7 lentes jong, ze is nog fit en vitaal, levendig en speels. Ze is een hele lieve en heel zachtaardige maar ook (nog) een iets onzekere Podenca. Waarschijnlijk heeft ze nogal wat meegemaakt in haar verleden, daardoor vindt ze bv harde geluiden of een directe benadering nog wat spannend. Ze heeft daarom een omgeving/ baas nodig (en verdient die ook) die bij haar past zodat ze kan aarden en nog wat zelfverzekerder kan worden. Rust, begrip, geduld en veel liefde doen wonderen bij haar.
Kan je Jessi dat bieden? Dan heb je echt een wereld hond aan haar! 21 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 6 september 2023: Jessi verblijft op dit moment al even in Nederland in de opvang. Binnenkort kunt u hier een update verwachten vanuit het opvanggezin.

Geschiedenis uit het asiel APROP:

Input 29 mei 2023: Jessi is aan ons overgedragen door haar baas. Ze is een geweldige Podenca die in alle opzichten perfect is, we kunnen overal met haar naartoe gaan, ze is nergens bang voor als ze iemand aan haar zijde heeft. Ze is een als een magneet voor kinderen, ze komen altijd naar haar toe en je ziet dan de vriendelijkheid in haar ogen. Ze is ook geweldig met elke hond die ze tegenkomt en ze is zelfs mens- en katvriendelijk!

Jessi is erg rustig en zal het leven nemen zoals het komt, als je van lange wandelen houdt, zal ze het leuk vinden om je maatje te zijn, maar ook rustiger wandelingen zouden oké zijn. Het enige dat Jessi echt wil, is haar eigen mens die haar verdient.

Zodra Jessi zich aan je bindt, word je alles voor haar en krijg je haar loyaliteit voor het leven. Dat is onze  wens voor Jessi, met haar leeftijd van 7 jaar heeft ze nog vele jaren voor de boeg en we willen dat elke dag net zo speciaal voor haar wordt als dat zij is.

 

dogstars