LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tobi (NL)

Geboortejaar: augustus 2014
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 52
Gewicht: 17,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
28-05-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Deze knappe jongen heet Tobi, zijn geschatte geboortedatum in Spanje was 2014 (9 jaar) echter de dierenarts in Nederland denkt dat hij jonger is.

In de zomer van 2020 is Tobi in Spanje naar een asiel gebracht nadat hij bij iemand was aankomen lopen. Er is dus niets bekend over zijn verleden. In het asiel was al direct duidelijk dat Tobi een enorme lieverd was, die waarschijnlijk wel opgegroeid is bij mensen in huis aangezien hij echt dol is op mensen en aandacht . 

In december 2020 was het zover: Tobi kwam naar Nederland om een eigen thuis te krijgen. Hij wendde verassend snel aan het leven in Nederland en genoot overduidelijk van de wandelingen door de stad en het bos en de aandacht en het knuffelen in huis. Hij bleek een ontzettende coach patato die uren tegen je aan kan liggen en geen genoeg krijgt van aaien en knuffels.

Ook bleek al snel dat hij een jachtinstinct heeft en niet kan samenleven met katten of "prooi dieren". Zowel buitenshuis als in huis gaat hij hard blaffen en piepen als hij een kat ziet. Het is door de jaren heen wat beter geworden, maar samenleven met katten zal nooit gaan.

Met andere honden gaat hij van het begin af aan wel heel goed. Hij heeft nooit ruzie, leest lichaamstaal van andere honden goed. Hij weet zich vaak aan te passen aan honden die lastig zijn in contact met andere honden.

Ook is Tobi een schat met mensen en kinderen. Met kleine kinderen is  hij heel voorzichtig en respectvol, snuffelt even kort en geeft ze dan de ruimte. Met wat grotere kinderen gaat hij ook super samen, slaapt op schoot en speelt graag met ze .

Tobi trekt zelden aan de riem en als hij trekt is hij zelfs door een kind nog goed vast te houden.

Hij is echt gek op wandelen en overal snuffelen. De speurmodus gaat echt aan buiten. Hij loopt ook perfect naast de fiets en is goed gezelschap tijdens hardlopen .

Verder vindt hij met de bal spelen geweldig. Hij rent huppelend rond met de bal en gooit hem zelf omhoog om hem weer te vangen. Je wordt gegarandeerd vrolijk als je hem zo ziet .

Tobi is ontzettend makkelijk te corrigeren en leert (de meeste dingen) snel . Wel is hij soms wat klunzig: stoot zich ergens tegenaan, is de bal kwijt die letterlijk een halve meter bij hem vandaan ligt en kan na 100 keer oefenen nog altijd geen brokje uit de lucht vangen (en zijn ogen zijn gewoon goed hoor ?). Deze dingen maakt Tobi echt Tobi, je kan ontzettend om hem lachen. En als je van een aanhankelijke hond houdt, dan is Tobi echt jouw match

De reden dat Tobi een nieuwe gouden mand zoekt is doordat de relatie van zijn baasje stuk gelopen is, ze verhuisd zijn en zijn baasje een nieuwe baan heeft waarbij ze niet meer thuis kan werken. Daardoor kan ze Tobi niet meer de aandacht geven die hij graag wil en verdient.

Qua beweging is een uurtje per dag op zich voldoende, hij kan ook best een paar uur alleen thuis zijn, maar hij heeft wel behoefte aan aandacht, gezelschap en af en toe een knuffel. En in deze situatie is hij echt niet gelukkig .

We hopen dat hij gauw een nieuw fijn thuis vindt waar weer voldoende tijd en aandacht voor hem is. Je krijgt er veel liefde, gezelligheid en vriendschap voor terug!

(Input 28 mei 2023)

Video

dogstars