LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pepa

Geboortejaar: maart 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 65
Gewicht: 25
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
24-05-2023

Omschrijving

Asiel Tanamera:

De opvang was vol, bomvol. En dan komt er een belletje. Een hoogzwangere teef rent rond tussen treinstation en drukke snelweg. Blijkbaar liep ze er al een tijdje want ze was mager en uitgeput. Weinig keuze dus, ze moest er direct weg. De buitenkeuken van de opvang werd leeggeruimd, en een kraamkamer ingericht en nog geen twee uur later was Pepa bij Tanamera…. Pepa kreeg de naam overigens van de dame die de opvang belde. Die dag was de dag van heilige Josefina, 19 maart, ofwel de dag van Pepa.

Wat een geluk voor podenca Pepa! Enkele dagen later moest ze al bevallen, en er waren complicaties. De eerste twee pups zaten in elkaar verstrengeld met de navelstreng. Alleen door snel te handelen en met behulp van tang en schaar konden zij worden geboren en daarna verliep alles prima. 

Pepa was, en is, een voorbeeldige moeder. Zij heeft haar pups geweldig gevoed, en opgevoed. Maar nu is het haar tijd! Pepa is een heel makkelijke hond. Ze is gehoorzaam, wil graag leren, lief naar alles en iedereen, blaft vrijwel nooit en heeft een grote wil om de baas te plezieren. Zulke podenco’s krijgen wij niet vaak in de op opvang. We denken dan ook dat ze al in een huis geleefd heeft, maar op straat is gegooid toen ze hoogzwanger was. Eén dingetje heeft ze wel… teveel interesse in lekkere hapjes op de keukentafel… maar dat is dan weer goed voor het dieet van haar mensjes in de familie, toch?

We hopen dat, nu haar kleintjes groot genoeg zijn, ook voor Pepa snel een eigen thuis wordt gevonden, dat heeft ze inmiddels wel heel erg verdient.

(Input 24 mei 2023)

dogstars