LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Dalia

Geboortejaar: maart 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 57
Gewicht: 12,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 03-03-2024
Toegevoegd:
17-05-2023

Omschrijving

Asiel Almanimal Castalla:

Update 3 maart 2024: nieuwe video geplaatst.

Update 15 augustus 2023: Bijgaand wat nieuwe foto´s van Dalia en Azucena. De dames komen inmiddels voor wat lekker graag naar je toe. We zijn nog steeds met ze aan het werk,  en ze lijken op zich best gelukkig. Ze gaan twee keer per dag een paar uur naar buiten op het veld en dat vinden ze hartstikke fijn. Als ze naar binnen moeten komen ze met de rest van de groep mee, zonder probleem. 7 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 3 juli 2023: Dalia en Azucena komen beetje bij beetje los, maar er is nog wel werk te doen. Zij hebben behoorlijk wat bagage, maar ze kijken ook erg goed af bij hele sociale honden. Als er wat lekkers wordt uitgedeeld dan staan ze er ook bij. Grappig genoeg laat Dalia zich gemakkelijker aaien en Azucena neemt makkelijker iets lekkers aan van een vrijwilligster. Nieuwsgierig zijn ze beiden.

Beide dames genieten enorm van het rennen in het veld. Ze zijn een aantal uren ´s morgens en een aantal uren ´s middags buiten en komen ook heel gemakkelijk met de andere honden weer naar binnen.

Zij hebben echt wel baat bij sociale honden die hen voordoen dat alles echt niet eng is en dat de vrijwilligers lief zijn voor ze. Vier van hun kennelgenootjes zijn vertrokken naar een thuis, maar ze passen zich net zo gemakkelijk weer aan, aan een nieuwe groep. Met honden gaat het dus heel goed. Met mensen ….. daar wordt aan gewerkt. 8 nieuwe foto's en nieuwe video toegevoegd.

Input 17 mei 2023: Dalia is (samen met Azucena) op 7 april 2023 van het asiel van Villena naar het asiel Almanimal in Castalla gegaan. Ze komen van een verschrikkelijke plek, een terrein met dode honden en heel erg vermagerde en zieke honden. Het is dan ook niet zo vreemd dat Dalia en Azucena niet goed gesocialiseerd zijn bij de jager waar ze vandaan komen. Het was een enorme reddingsoperatie toen ze werden ontdekt en de levende honden zijn verdeeld onder diverse stichtingen.

De meisjes zijn nu ruim een maand in het asiel in Castalla, waar ze veel meer ruimte hebben. Ze delen hun kennel met binnen- en buitenhokken met onder anderen Jonathan, Kiko en een Stafford, Roma. Dat gaat hartstikke goed. Ze gaan met z'n allen 2x per dag naar buiten en rennen dan lekker in het rond en spelen met elkaar en met de anderen. De eerste keer dat ze naar buiten mochten hebben ze echt al hun opgekropte energie van maanden eruit gegooid. Prachtig om te zien.

Inmiddels een maand verder beginnen ze te ontdooien. Beiden nemen inmiddels iets lekkers uit de hand. Dalia is iets minder vooruitstrevender dan Azucena, maar ook zij komt voorzichtig iets pakken. Er wordt met de meisjes gewerkt aan socialisatie. In de kennel gaat dat al best heel aardig. Buiten op het grote omheinde veld is dat nog iets lastiger, omdat ze dan de ruimte hebben om weg te lopen. Maar ze komen er wel. Met veel geduld en liefde. Ze laten zich al onder de kin aaien. Iets wat onmogelijk was in het andere asiel. Er zit dus stapje voor stapje vooruitgang in. 

Dalia en Azucena zijn nog niet helemaal klaar voor adoptie. We hopen dat ze gaan zien dat er ook lieve mensen zijn en dat ze veilig zijn in het asiel. En dat ze ook een lieve familie gaan vinden.

 

Video

dogstars