LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pippi

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 32
Gewicht: 7,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 15-05-2023
Toegevoegd:
31-03-2023

Omschrijving

Asiel Spanische Tiere in Not:

Update 15 mei 2023: Pippi (en haar broertje Pipo en zusje Pollly) maken het heel goed. Ze zijn inmiddels veel speelser, nieuwsgieriger en zijn echt hele mooie pups. Ze staan vroeg, rond 6 uur ’s ochtends, op en wat het eerste is wat ze ’s morgens doen is de tuin in gaan en met elkaar spelen. Dan gaan ze naar binnen en springen op het bed om hun opvangvader Urs met veel kusjes te vragen om op te staan en met ze te spelen. Pippi vindt het heerlijk als je haar in je armen houdt, haar aait en fluisterend tegen haar praat.

Ze zijn allemaal erg charmant en hebben zich heel goed aan de roedel volwassen honden aangepast, ze volgen ze in alles wat ze doen. De volwassen honden blaffen bijvoorbeeld als iemand het huis nadert, de pups horen dat en gaan meteen naar de plaats waar de andere honden zijn en blaffen ook, heel irritant, mee, ze staan er zelfs bij te springen. In grootte is Pippy is bijna niets gegroeid, ze is inmiddels iets meer dan een half jaar oud en wat zou het heerlijk voor haar zijn om een eigen warm mandje bij een lieve familie te krijgen. 7 nieuwe foto's toegevoegd

Input 31 maart 2023: Hierbij stellen wij Pippi aan jullie voor! Dit prachtige kleine meisje werd samen met haar broertje en zusje (Pipo en Polly) gered door brandweerlieden uit Malaga. Dit gebeurde allemaal begin december vorig jaar toen enkele voorbijgangers door de Sierra van Antequera liepen en in een hol enkele puppy's wanhopig hoorden huilen. De brandweer van Malaga werd verwittigd en die was snel ter plaatse maar de redding van de pups was nog niet zo gemakkelijk. Hoe de puppy's daar terecht zijn gekomen, weten we niet. Volgens informatie en een foto van lokale buren, denken ze dat ze één van de puppy's dagen eerder hebben gezien met een vrouwelijke podenco. We gaan ervan uit dat het de moeder van de puppy's is.

Pipo was ten tijde van de redding erg bang, hij beefde, had veel dorst en vooral veel honger. Hij werd voor de nodige zorg, samen met zijn zusjes, naar het huis van Urs & Mirtha gebracht.

De volgende dag zijn Pipo, Pippi en Polly naar de dierenkliniek gebracht, ze waren uitgedroogd en niet ouder dan 45 dagen, zei de dierenarts. Pipo, Pippi en Polly zijn in bad geweest, ontwormd en hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Ook hebben we van de dierenarts speciaal voer voor ze gekregen. Pipo woog minder dan 1,5 kg.

Pippi overwon haar angst en ook haar emotionele wonden genazen. Met Pippi gaat het lichamelijk ook heel goed, ze is een gezonde en vrolijke pup. Ze is een schattige, speelse, aanhankelijke, slimme en erg lieve pupje, ze wordt ook door haar opvangouders "spin" genoemd vanwege haar vermogen om over obstakels te springen en deuren te beklimmen.

Pippi is een heel goed voorbeeld van de artiesten en acrobaten die Podenco's zijn. Ervaring in het Podenco-ras is dus essentieel en het erf en/of tuin van het huis moet veilige en hoge omheiningen hebben.

Pippi heeft zich heel erg goed aangepast in haar opvanggezin, ze is een typische pup, die beetje bij beetje leert op basis van geduld, veel tijd en veel liefde van haar pleegouders.

Pippi is nu 32 cm. en leeft samen met andere honden en kan goed met ze overweg. Haar beste vriendin en voorbeeld van haar is een volwassen vrouwelijke podenco genaamd Hope. Pippi is graag bij haar in de buurt en speelt graag met haar. Een reeds in huis aanwezige sociaal stabiele hond is noodzakelijk en goed voor Pippi en ook voor de andere hond.

Pippi doet graag een dutje na het ontbijt en de lunch en ook na veel spelen. Als het koud, stormachtig of regenachtig is, gaat ze niet graag naar buiten, ze ligt dan het liefst lekker in haar bed. Pippi houdt ervan om in je armen te liggen en veel knuffels, liefkozingen en kusjes te krijgen.

Het adopteren van een nieuwe puppy is spannend, maar brengt ook veel veranderingen met zich mee in je dagelijkse routine. Je werkschema en sociale leven zal aangepast moeten worden aan de behoeften van de pup. Pippi snakt, net als alle pup's, naar gezelschap, beweging en veel interactie. Bovendien kan ze het ook niet lang volhouden dus het grootste deel van de dag thuis zijn zal nodig zijn.

Pippi woont in een huis met een tuin en een terras, weg van de drukte van de stad. Pippi geniet erg van deze ruimtes. Dat Pippi een huis heeft, niet zo dicht bij de stad en dat de tuin een hoge en veilige omheining heeft, is erg belangrijk! Een flat voor Pippi zou niet goed zijn.

Pippi doet haar behoefte niet graag in huis, haar opvangouders hebben van haar een speciaal geluid leren herkennen waarin ze vraagt of ze de tuin of het terras op mag om haar “behoeftes” te doen, zelfs 's nachts. Haar bed staat voor in de slaapkamer en als ze een "noodgeval" heeft, zal ze het met het haar geluidje vertellen, het is niet echt een blaf, het is meer iets als een gefluister. Opvangmoeder Mirtha luistert daarna en staat dan snel op en opent de terrasdeur. Pippi en haar broertje en zusje gaan dan snel naar buiten want ook zij hebben dan een "noodgeval". Mirtha wacht op hen en daarna gaan ze terug naar hun bed, ze slapen allemaal samen. Pippi krijgt dan veel kusjes en valt weer in slaap. Pippi is een pup vol liefde!

Dit bereiken was een proces van maanden, het opbouwen van een hele mooie en bijzondere band, het geven van veel vertrouwen, empathie en het geven van veel liefde. Maar houd er altijd rekening mee dat Pippi nog een baby is en dat je soms om 3 of 2 uur 's ochtends opstaan. Pippi kan het nog niet altijd ophouden en plast heel soms nog wel eens binnen, dat kan gebeuren bij een pup.

Pippi zal ongetwijfeld een heel lief en trouw maatje zijn voor de familie die haar de tijd geeft om nog de nodige dingen te leren, het zal ‘m aan Pippi niet liggen ….. haar koffertje staat al klaar!

 

Video

dogstars