LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pipo

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Hoogte: 27
Gewicht: 8
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 15-05-2023
Toegevoegd:
31-03-2023

Omschrijving

Asiel Spanische Tiere in Not:

Update 15 mei 2023: Pipo (en zijn zusjes Polly en Pippi) maken het heel goed. Ze zijn inmiddels veel speelser, nieuwsgieriger en zijn echt hele mooie pups. Ze staan vroeg, rond 6 uur ’s ochtends, op en wat het eerste is wat ze ’s morgens doen is de tuin in gaan en met elkaar spelen. Dan gaan ze naar binnen en springen op het bed om hun opvangvader Urs met veel kusjes te vragen om op te staan en met ze te spelen. Pipo laat graag zijn buikje zien zodat we zijn buikje kunnen masseren. Ze zijn allemaal erg charmant. Ze hebben zich heel goed aan de roedel volwassen honden aangepast, ze volgen ze in alles wat ze doen. De volwassen honden blaffen bijvoorbeeld als iemand het huis nadert, de pups horen dat en gaan meteen naar de plaats waar de andere honden zijn en blaffen ook, heel irritant, mee, ze staan er zelfs bij te springen. In grootte is Pipo bijna niets gegroeid, hij is inmiddels iets meer dan een half jaar oud en het wordt dus hoog tijd dat een lieve familie zich meldt voor dit lieve mannetje. 7 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 31 maart 2023: Onze kleine Pipo is (samen met zijn zusjes Polly en Pippi) gered door brandweerlieden uit Malaga. Dit gebeurde allemaal begin december vorig jaar toen enkele voorbijgangers door de Sierra van Antequera liepen en in een hol enkele puppy's wanhopig hoorden huilen. De brandweer van Malaga werd verwittigd en die was snel ter plaatse maar de redding van de pups was nog niet zo gemakkelijk. Hoe de puppy's daar terecht zijn gekomen, weten we niet. Volgens informatie en een foto van lokale buren, denken ze dat ze één van de puppy's dagen eerder hebben gezien met een vrouwelijke podenco. We gaan ervan uit dat het de moeder van de puppy's is.

Pipo was ten tijde van de redding erg bang, hij beefde, had veel dorst en vooral veel honger. Hij werd voor de nodige zorg, samen met zijn zusjes, naar het huis van Urs & Mirtha gebracht.

De volgende dag zijn Pipo, Pippi en Polly naar de dierenkliniek gebracht, ze waren uitgedroogd en niet ouder dan 45 dagen, zei de dierenarts. Pipo, Pippi en Polly zijn in bad geweest, ontwormd en hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Ook hebben we van de dierenarts speciaal voer voor ze gekregen. Pipo woog slechts 2,1 kilogram.

Pipo heeft zich heel erg goed aangepast in zijn opvanggezin, hij herstelde snel zowel emotioneel als fysiek dankzij alle zorg en veel liefde van zijn opvangouders.

Pipo is een typische pup, hij is erg speels, ondeugend, rent graag en is op zoek naar avontuur. Pipo is een schattige, grappige, nieuwsgierige, lieve en vriendelijke pup, hij speelt graag met andere honden. Pipo is een vrolijke, open en erg mensgerichte pup, hij is helemaal niet bang. Hij laat wel enig jachtinstinct zien en hij houdt niet van katten.

Pipo is nu 27 cm groot en heel slim, hij leert beetje bij beetje en met veel geduld de noodzakelijke dingen van zijn opvangouders die hier veel tijd en liefde in steken. Pipo doet graag een dutje samen met zijn opvangvader Urs. Hij vindt het heerlijk dat je zijn buikje streelt, hij in je armen ligt, kusjes krijgt en vertroeteld wordt. Hij weet ook hoe hij zelf kusjes moet geven!

Pipo's beste vriend en voorbeeld is een volwassen podenco genaamd Charlie. Een sociaal stabiele hond die al in huis aanwezig is, is voor Pipo noodzakelijk.

Het adopteren van een nieuwe puppy is spannend, maar brengt ook veel veranderingen met zich mee in je dagelijkse routine. Je werkschema en sociale leven zal aangepast moeten worden aan de behoeften van de pup. Pipo snakt, net als alle pup's, naar gezelschap, beweging en veel interactie. Bovendien kan hij het ook niet lang volhouden dus het grootste deel van de dag thuis zijn zal nodig zijn. Een huis met een tuin, omheind door hoge en veilige hekken is voor Pipo noodzakelijk, het is erg belangrijk om een veilige tuin te hebben. Een flat voor Pipo zou niet goed zijn.

Voor Pipo zoeken wij ervaren hondenmensen, die met veel liefde en geduld weten wat het betekent om een pup op te voeden. Ook families met oudere kinderen met honden ervaring is een pre, dus zeker geen kleine kinderen, daar is Pipo gewoon te onstuimig voor.

Ben jij de familie die we zoeken voor Pipo, laat het ons dan snel weten, het koffertje van Pipo staat al klaar!

 

Video

dogstars