LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sua

Geboortejaar: januari 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
28-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Sua werd op het nippertje gered en dan ook wel letterlijk! Ze was in de bergen achtergelaten en op een richel gekomen waar ze niet meer van weg kon. De ene kant een steile wand, de andere kant een val van 50meter diep...En daar zat ze al minstens 3 dagen kregen we te horen. Gelukkig is dit gebied een vaste plek voor klimmers en werd ze gespot. Verschillende mensen lukte het niet om haar weg te krijgen zonder het risico dat ze uit angst zou springen. 

Met een goede klimuitrusting, veel geduld en lekkers lukte het uiteindelijk haar veilig driedubbel aan te lijnen en te redden. Het was een hele klim, maar daar stonden we dan, letterlijk op de top van de berg, veilig! Sua was broodmager en duidelijk onder de indruk van haar avontuur. We reden direct naar het asiel en daar kwam ze in één van de podenco groepen. Nou, toen zagen we al meteen een heel ander meisje dat duidelijk gek op andere hondjes was en nu weer begreep hoe ze verder moest gaan, ze kwam weer "tot leven". Inmiddels, twee maanden verder, is onze prachtige Sua gegroeid, letterlijk en figuurlijk! 

Verlegen maar oh zo nieuwsgierig. Aanhankelijk maar toch zonder zich op te dringen. Altijd vrolijk en dankbaar... en perfect in de omgang met de andere honden. 

Dit verlegen meisje is nog wel een tikkeltje onzeker en onwennig in nieuwe situaties maar haar nieuwsgierigheid zorgt er voor dat ze binnen een paar seconden ondernemend verder op onderzoek gaat. Ze is speels in de omgang met de andere honden en met haar leuke karakter zorgt ze voor de nodige gezelligheid in de groep. Sua kent de hondentaal heel goed en respecteert ieder zijn ruimte. Ze weet precies wie ze kan uitdagen voor een spelletje en let heel goed op haar maatjes om te begrijpen wat er van haar wordt verwacht in de dagelijkse routine van het asiel.

Sua is ontzettend leergierig, een slimme meid. Ze is best ondernemend voor zo een gevoelig en nog tikkeltje onzeker meisje en staat altijd klaar met een enthousiaste kwispel. Sua zal zich niet opdringen maar doet duidelijk voorzichtig haar best om tussen de andere drukkere hondjes te komen en je te begroeten, besnuffelen en gewoon lekker bij je te zijn. 

De riem is ook leuk want dan gaan we wandelen, ze laat zich rustig aanlijnen terwijl de drukkere hondjes haar omver springen zonder ook maar een grommetje te geven. 

Buiten is lawaai en drukte nog wel een beetje spannend. Dit laat ze wel rustig over zich heen komen, alles wordt met nieuwsgierigheid en geduld bekeken en onderzocht. In de bergen komt ze helemaal los, dan loopt ze trots vooruit met haar neus in lucht! Aan de lange riem is het weer heel anders, dan gaat de neus de bosjes in richting grond en haar kwispelende kontje de lucht in. Een genot om te zien. Echt jachtinstinct hebben we nog niet gezien, het is meer speels en nieuwsgierig gedrag en ze loopt al weer snel netjes verder wanneer je haar roept.

We hopen dat dit mooie podenco-dametje snel verder kan opbloeien in een eigen thuis, ze heeft zonder enige twijfel nog heel veel te bieden en zal met haar leuke, zachte en vrolijke karakter een prachtige aanwinst zijn in huis en hart!

(Input 28 maart 2023)

Video

dogstars