LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ico

Geboortejaar: mei 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 55
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
25-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Ico werd zwervend in de bergen gevonden, heel mager en duidelijk zoekend naar zijn "baasje". We vermoeden dat hij werd achtergelaten omdat hij niet goed genoeg was voor de jacht want ook al heeft hij enig jachtinstinct...is dit meer speelsheid bij hem dan echt jagen. Het enige jagen dat hij wil is op aandacht, daar is hij dol op namelijk en ja, bij een jager... zit je dan duidelijk niet op je plek. Wie weet is dat dan zijn geluk geweest, zijn kans op een veel beter leven!

Ico is een vrolijk en speels podenco-mannetje met een aanhankelijk en ongecompliceerd karakter. Hij heeft geen rugzakje of trauma’s, is mensgericht en leert super graag en snel.

Je kan Ico niet blijer maken dan met een speeltje weg te gooien die hij dan meestal netjes terug brengt. Meestal...want af en toe komt hij ook vrolijk terug en net op het laatste moment draait hij zich dan weer om met een enorme kwispel zodat je hem achtervolgt. Dan is hij zooooooo trots en blij! We lachen er elke keer weer om met deze clown. Een hondje met gevoel voor humor. Maar ook zeker een gevoelig ventje die heel erg oplet om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht en zo zijn "mens" te plezieren. 

In huis heb je letterlijk geen hond aan hem. Hij kan echt urenlang op een dekentje in de beroemde podenco houding liggen snurken. Dan rolt hij zich zo klein op en zo lief met zijn pootjes over zijn prachtig neusje dat je zelfs het snurken kan vergeven en niet anders dan helemaal smoorverliefd kan blijven staren naar hem.

Ico kan zichzelf thuis ook goed vermaken met speeltjes, die verzameld hij netjes naar zijn plek, gooit ze dan in de lucht en vangt ze weer op. Een hele bezigheid waar hij heerlijk van kan genieten en hem bezig houdt. Ico is zindelijk en sloopt niet in huis. Helaas is de noodopvang veel weg van thuis en kan Ico niet mee naar werk. We merken dan aan Ico dat hij op die momenten heel graag een maatje zou hebben in huis. Alleen is te alleen voor hem, hier moet dus wel rekening mee worden gehouden door zijn toekomstige familie, een maatje...zou ideaal zijn!

Ico gaat ook vaak mee op pad, zijn opvangmama probeert hem zo vaak mogelijk mee te nemen in haar drukke routine waardoor hij al heel veel heeft ontdekt in korte tijd. Buiten in de stad loopt hij bijvoorbeeld super braaf en netjes mee. Alles wordt dan rustig bekeken en hij zoekt altijd steun bij zijn opvangmama als hij iets niet helemaal begrijpt. Dit zonder paniek, rustig en afwachtend. In de hondenspeeltuin is hij DE ster inmiddels. Iedereen vindt  hem even leuk en gezellig en echt elke hond krijgt hij zo gek om te spelen. Nog geen momentje spanning of grommetje hebben we bij hem gezien...hij weet precies de grenzen bij elke hond! En voor iedereen is het telkens weer een genot om hem met zijn gekke bokkesprongen en kwispelende kont te zien racen.

Ook het strand heeft Ico al ervaren. Die zee...die was best nat, het zand was leuk om te graven en rennen, maar die lekkere handdoek...ja dat was het plekje om lekker te gaan snurken naast zijn opvangmama. 

De auto kent Ico ook goed. Hij springt er zelfs in en gedraagt zich als een voorbeeldige passagier. Hij zal eerst uit het raam kijken maar gaat al snel lekker liggen. Dan zie je hem pas weer als je parkeert, rechtop zittend en startklaar voor een nieuw avontuur!

Tijdens de wandelingen in berg gebied laat hij wel speels jachtinstinct zien. Dan kan hij zich heel goed vermaken aan de lange riem en springt hij van het ene bosje naar het andere. Salamanders, vlindertjes of miertjes, alles wordt op een zachte speelse manier onderzocht en achtervolgt. Hij vangt niks...maar dat stopt de lol niet voor dit leuke ventje!

De noodopvang mag eigenlijk geen hondjes in haar appartement hebben en ondanks haar enorme liefde voor Ico kan ze hem niet de tijd en het maatje bieden die hij verdiend en nodig heeft. Daarom hopen we natuurlijk dat Ico heel snel naar zijn perfect passende mand kan gaan waar hij echt helemaal kan gaan genieten. Bij die eigen familie die hij trouw mag zijn voor de rest van zijn leventje. Een ding is zeker...met zijn aanhankelijke en besmettelijke vrolijke karakter zal hij zeker een aanwinst in huis en hart zijn.

Ico is rondom gezond en ingeënt. Hij wordt binnenkort gecastreerd en zijn koffertje staat al klaar!

(Input 25 maart 2023)

Video

dogstars