LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Willy

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 49
Gewicht: 16,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 08-04-2023
Toegevoegd:
22-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife Sabine:

Update 8 april 2023: Hier even een update van Willy want wat een avonturen heeft dit ventje mogen beleven de afgelopen week en leuk dat hij het vond! Hij mocht namelijk mee op stap en wel een halve dag naar het dorp, samen met zijn herder-vriendinnetje Gaia. Dat was me toch een belevenis...hij heeft echt genoten en vond het allemaal reuze interessant. 

De auto liet hij zich rustig inhijsen en meneertje ging meteen lekker zitten. Alles werd rustig bekeken en eenmaal in het dorp liep hij voorzichtig maar dapper met ons mee. Zijn vriendinnetje Gaia vond het allemaal erg spannend en bleef vaak stil staan. Ze keek dan naar Willy om steun te zoeken en hij gaf haar dan weer de nodige rust om verder te lopen. 

Willy keek bij nieuwe indrukken afwachtend naar ons en lette goed op om te begrijpen wat er dan werd verwacht van hem. Al de nieuwe indrukken liet hij rustig maar vol nieuwsgierigheid over zich heen komen. Het was een genot om met hem te wandelen en te zien hoe zijn tot nu kleine wereldje van het asiel toch ietsje groter en mooier werd ook al was het maar voor een paar uurtjes. 

Terug in de auto sprong hij zelf om vervolgens rustig te gaan liggen. Eenmaal terug in het asiel liep hij vrolijk mee terug naar zijn plekje om daar met een grote zucht voldaan en moe in een rustig hoekje te gaan dromen over al de avonturen van die ochtend. 

Helaas was er ook een minder leuk uitje, en dit was naar de dierenarts! Toch deed dit ventje het ook weer voorbeeldig. Zowel tijdens de autorit als tijdens de visite bij de dierenarts. Ze mochten hem goed bekijken en de x-ray was spannend maar werd ook zonder protest toe gelaten. Wat een lief en dapper ventje is het toch... De reden dat we een afspraak maakten bij de dierenarts was omdat we merkten dat hij af en toe een beetje kreupel liep. Het leek vanuit zijn schouder te komen, links, voor, en op de x-ray was hier dan ook een beschadiging te zien. Met het strekken merkte de dierenarts ook dat Willy pijn had, aan deze kant iets minder bespiering heeft en er een beetje vocht zat tussen het gewricht. Hij heeft nu ontstekingsremmers en pijnstillers gekregen. Er werd een beetje vocht weggehaald en dit hebben we laten opsturen voor onderzoek in de hoop te weten wat de oorzaak is van de inflammatie en zo verder te kunnen behandelen. 

Gelukkig is Willy er niet minder vrolijk door, hij loopt gewoon mee met de dagelijkse wandelingen zoals altijd, eet goed en is gewoon zijn happy zelf! 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 22 maart 2023: Willy kwam met de rest van zijn broertjes en zusjes (Waldi, Wally, Wanda, Wendy, Wicky, Wilma, Wina, Winnie, Wohri en Wonder) naar het asiel toen ze nog maar 2 weken jong waren. We kregen via via te horen dat de pups gratis weg werden gegeven, en wel zo snel mogelijk! Dit was natuurlijk veel te vroeg en totaal onverantwoord. Sommige mensen hebben gewoon geen idee...

We hebben de eigenaar meteen gebeld en gelukkig zo ver gekregen om het hele gezinnetje bij ons achter te laten. Helaas hadden ze één voorwaarde, ze wilden de mama wel terug hebben zodra dit kon. Maar dit wordt een ander verhaal met hopelijk een beter eind en familie.

Maar terug naar Willy... Dit ventje is een overlever, een doorzettertje met levenslust voor 10 die parvo haast met een kwispel overwon. Deze knapperd is bij ons opgegroeid, samen met zijn mama, opgevoed en super gesocialiseerd zowel met andere honden als met mensen.

Willy is een heerlijk vrolijk en aanhankelijk podenco-mannetje die graag bij ons in de buurt is. Hij is dol op elke vorm van aandacht en bezig zijn: spelen, wandelen, knuffelen of gewoon dingen verzamelen in zijn patio, hij weet zichzelf ook prima te vermaken. Willy springt tussen zijn broers en zussen uit door een iets zachter karakter en het feit dat hij heel goed weet hoe hij dat zachte karakter kan gebruiken om iedereens hartje te stelen. Met zijn liefdevolle en goedaardige karakter en vooral die prachtige blik vol vertrouwen en liefde, wikkelt Willy iedereen om zijn vinger! 

Een asiel hondje is bijna nooit zindelijk maar Willy is in ieder geval al gewend om zijn behoefte niet in de binnenkamer te doen, maar in de buitenruimte, op een vaste plek. De kans is dus groot dat Willy maar een korte tijd in zijn toekomstige thuis nodig heeft tot hij helemaal zindelijk is.

In het asiel leeft Willy samen in een groep met zowel volwassen als jongere honden. Groot, klein, reutjes of teefjes, hij vindt alles prima en kan met iedereen goed. Hij dringt zich niet op aan de rest en accepteert een uitdaging tot spelen met een enorme kwispel.

De wandelingen vind hij ook geweldig! Hij loopt braaf en trots aan je zijde en let goed op. Aanlijnen laat hij rustig over zich heen komen, hij gaat er mooi voor staan en heeft geduld ondanks dat hij niks liever wil dan op pad gaan.

We hopen dat dit leuke ventje snel zijn liefde mag gaan delen met een familie die hij eigen mag noemen, voor de rest van zijn leven. Hij zal zonder twijfel een aanwinst in huis en hart zijn! Willy is helemaal rondom gezond, getest, ingeënt en zijn koffertje met paspoortje ... staan al bij de deur.

 

dogstars