LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Wicky

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 21,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 15-01-2024
Toegevoegd:
21-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 15 januari 2024: Toch maar weer een update over onze prachtige Wicky. In deze 5 maanden tijd is er niet veel veranderd helaas voor haar. Ze is prachtig mooi opgegroeid en zorgt nog steeds elke dag voor een goede portie gezelligheid in het asiel.

Elke keer weer worden we enthousiast begroet door haar. Even lekker in onze armen hangen en dan goed haar best doen om in beeld te komen tijdens de schoonmaak. Hoe dan? Tja...op de enige echte Wicky manier natuurlijk! Ze gaat pal voor je zitten en blijft dan heel stil en braaf wachten tot je gewoon niet anders kan dan omkijken en lachen. En dat lachen is een trigger voor haar staartje, die gaat dan volop kwispelen. En je raad het al, je wordt er blijer van, zij wordt er blijer van en bingo! Het is haar  weer gelukt, je legt de schep neer en gaat nog eventjes knuffelen of spelen met haar. 

Het is echt grappig om te zien hoe het haar elke keer weer lukt. Deze slimme lieverd heeft zo ook haar trucjes met de andere hondjes, ze weet precies wie, en hoe, ze iedereen zo gek kan krijgen om toch even een sprintje te trekken. Het is een schat van een hond met oneindige liefde en gevoel voor humor!

Wicky is inmiddels gesteriliseerd, rondom gezond, negatief getest op mediterrane ziektes, ingeënt en helemaal reisklaar. Welke familie mag zij binnenkort gaan verrijken met haar onverbeterlijke karakter? Ze zal haar kans zonder twijfel met vier poten aanpakken! 11 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 29 augustus 2023: 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 5 augustus 2023: Inmiddels zijn we alweer 5 maanden verder en wacht deze grote lieverd nog steeds op haar eigen plekje! Groot van buiten...en van binnen! Want onze Wicky is prachtig opgegroeid tot een ontzettend leuk, lief en vrolijk podenco dametje. Ze staat altijd klaar voor een wandeling, knuffel of spelletje zowel met ons als met de rest van haar maatjes in de groep. Alles is gewoon even leuk en gezellig bij haar, het is een genot om haar om je heen te hebben, je wordt er gewoon blij van die besmettelijke gekkigheid!

Buiten aan de riem is Wicky ook heel braaf. Aan de korte riem loopt ze trots en voorbeeldig naast je. In het natuurgebied, met de extra vrijheid die de lange riem haar daar biedt, gaat ze graag op onderzoek uit en kan ze zich goed bezighouden met salamanders, vlinders of schaduwen achtervolgen. Toch houdt ze je goed in de gaten en komt dan ook meteen wanneer je haar roept, vooral als er een snoepje bij komt kijken! 

We hopen dat dit leuke podenco meisje snel een eigen familie mag gaan verrijken want ze zal zonder twijfel een aanwinst zijn met haar alledaagse gezelligheid!

Update 30 juni 2023: Wicky kon niet achterblijven en showt ook nog even hoe groot ze (net als haar broers en zusjes) al geworden is en behalve dat ze groter geworden is, wordt zij ook steeds mooier. Hoe kun je nu niet verliefd worden op dit mooie meisje! 3 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 21 maart 2023: Wicky kwam met de rest van haar broertjes en zusjes (Waldi, Wally, Wanda, Wendy, Willy, Wilma, Wina, Winnie, Wohri en Wonder) naar het asiel toen ze nog maar 2 weken jong waren. We kregen via via te horen dat de pups gratis weg werden gegeven, en wel zo snel mogelijk! Dit was natuurlijk veel te vroeg en totaal onverantwoord. Sommige mensen hebben gewoon geen idee...

We hebben de eigenaar meteen gebeld en gelukkig zo ver gekregen om het hele gezinnetje bij ons achter te laten. Helaas hadden ze één voorwaarde, ze wilden de mama wel terug hebben zodra dit kon. Maar dit wordt een ander verhaal met hopelijk een beter eind en familie.

Maar terug naar Wicky.. Deze inmiddels prachtige podenco dame is dus bij ons, samen met haar mama, opgegroeid en super gesocialiseerd zowel met andere honden als mensen!

Wicky is nu 48 cm en een actief speels en grappig meisje met veel energie en gevoel voor humor. Ze is altijd in de buurt wanneer we aan het schoonmaken zijn en doet haar best om dan goed in beeld te komen en een knuffel te scoren! Ze daagt iedereen uit voor een spelletje, groot of klein, en het is altijd gezellig met haar. 

Wicky is zelfverzekerd en heeft geen trauma’s of rugzakje. Ze is nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit, het liefst met een gezellig mens aan haar zijde, een partner in crime zeg maar! Ook buiten tijdens de wandelingen wordt alles goed onderzocht en besnuffeld. Mensen of andere honden worden enthousiast begroet maar toch blijft ze goed op je letten en luistert ze meteen wanneer je haar roept. Aan de lange riem is haar favoriete bezigheid de bosjes inspringen op zoek naar hagedisjes, niet dat ze er ooit eentje heeft weten te vangen maar het is een goede bezigheid en voor ons een plezier om te zien.

We hopen dat deze gezellige podenco dame snel haar besmettelijke levenslust kan gaan delen met een eigen familie die ze voor de rest van haar leven trouw mag zijn. Haar koffertje staat al klaar, ze is rondom gezond en staat te popelen!

 

Video

dogstars