LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Yanous (NL)

Geboortejaar: juni 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 46
Gewicht: 9,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
11-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Deze knappe verschijning is Yanous, een lief jochie van 2,5 jaar, afkomstig uit een asiel in Malaga.
Hij kwam dik anderhalf jaar geleden als jonge hond van ongeveer een jaar naar Nederland. Een speels atletisch ventje, vol levenslust. Hij heeft heel veel potentie, maar in zijn huidige situatie mist hij wat uitdaging. Hij kan beter naar een gezin of een situatie waar meer leven in de brouwerij is. Hij is gebaat bij een nieuwe baas, die meer dingen met hem kan ondernemen (zoals speuren, agility, flyball of frisbeeën). Zijn leven nu is gewoon niet boeiend genoeg voor hem. Hij kan z'n energie niet kwijt.

Yanous heeft geen trauma’s en is  een volkomen normaal hondje, maar gezien z'n energie wel met een kleine gebruiksaanwijzing. Soms schiet hij als een komeet in de toplagen van z’n energie. Dat vraagt alertheid, want als je kunt voorkomen dat ‘ie zichzelf opwindt, blijft ‘ie bestuurbaar. Voor de duidelijkheid: Yanous is geen ADHD hondje. Hij is eigenlijk tamelijk ongecompliceerd, wil graag lief gevonden worden, is knuffelig en heel erg speels. Ook taalgevoelig: hij begrijpt veel en haalt bepaald speelgoed op als je daarom vraagt. Een opportunistische, actieve, vrolijke rakker.
Kinderen: we hebben kunnen zien wat er gebeurt als er een paar dagen 1 of meerdere kinderen in huis zijn (leeftijd 5 -11). Hij speelt met ze, maar wordt er niet drukker van. In tegendeel: hij was super relaxt die dagen. Ook een kruipende baby over de vloer is geen probleem.
In z’n enthousiasme gaat ‘ie soms over de top. Als Yanous andere honden ontmoet, schiet hij soms razend snel in z’n energie omhoog en kan hij vervelend aan de lijn worden. In de buurt heeft ‘ie het daardoor verbruid bij een aantal honden. Maar ga je bv naar een losloopgebied, dan rent ‘ie vrolijk en enthousiast rond tussen de andere honden. Het blijft dan wel zaak om hem af en toe even af te laten afkoelen. Verder loopt hij goed en braaf met je mee aan de lijn .In de loop van het anderhalf jaar dat hij in NL woont is dat steeds beter geworden, maar op dit punt heeft ‘ie nog training en begeleiding nodig. Hij is eigenlijk alleen maar overenthousiast.
Voor Yanous zijn huidige baas is het een heel lastig besluit om een andere baas te zoeken voor hem. Yanous is een lief en vrolijk maatje, loyaal en vol vertrouwen. Maar dit werkt gewoon niet voor Yanous en de verwachting is dat hij gelukkiger gaat worden als iemand z’n dagen interessanter kan maken en ook z’n potentie meer kan benutten.

Welke lieve familie wordt het ideale nieuwe baasje van Yanous?

(Input  maart 2023)

Video

dogstars