LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Milo (NL)

Geboortejaar: mei 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
11-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Vanaf het eerste moment dat Milo in Nederland is, steelt hij alle harten. Milo is een zeer sensitieve hond, speels, aanhankelijk en ook erg grappig. Hij hecht sterk aan zijn vrouwelijke baasje, maar vindt de mannelijke helft nog wel wat spannend. Maar hierin maakt Milo elke dag stappen de goed kant op.

Korte tijd alleen zijn gaat goed, maar hij is wel heel blij als je er weer bent. ‘s Nachts slaapt hij graag bij je. Milo is echt nog een jonge gup die veel energie heeft en altijd op zoek is naar een nieuw speeltje. Zoals elke jonge hond pakt hij ook wel eens iets waar we minder blij mee zijn (snoertjes en sloffen), dus passen we nog wel op met wat er los in de kamer ligt. Hij laat zich echter met zachte stem goed corrigeren. Milo is zindelijk en geeft goed aan als hij iets moet.

Het uitlaten is voor Milo één groot feest. Hij zit nog wel met een lange lijn aan één van ons vast, maar dat vindt Milo prima. Hij is snel tevreden met alles wat je hem biedt en loopt niet te trekken. Hij is buiten totaal onbevangen, vindt alle honden die we tegenkomen leuk, is dol op spelen en reageert verstandig op ‘probleemhonden’. Hij gaat gelijk een confrontatie uit de weg. Het is een genot om met hem te wandelen. Het liefst loopt hij lang en veel. In de auto wordt Milo nog wel erg misselijk en begin te kwijlen, dat maakt dat het ideaal voor hem zou zijn als er een wandelbos (of strand) dichtbij is.

Een andere hond in huis zou Milo heel leuk vinden. Hij speelt nou eenmaal graag en doet dat heel zachtaardig. Ook poezen vindt hij erg interessant en snapt nog niet dat zijn interesse niet altijd gewaardeerd wordt. Vooral als hij een van de huispoezen in de tuin ziet, wil hij het liefst er achteraan. Hij zal poezen niks doen (het is puur speelsheid), maar vindt ze nou eenmaal erg leuk. Dit maakt dat we adviseren om Milo niet bij poezen te plaatsen, tenzij het poezen zijn die hier stoïcijns onder blijven en niet weg gaan rennen. Dan is er niets aan de hand.

(Input 11 maart 2023)

Geschiedenis uit het asiel Tenerife (Sabine):

Milo in één woord beschrijven? Dat kan... GEWELDIG! Wat een heerlijke en speciale pup is dit leuke ventje toch. We haalden hem uit het grotere asiel omdat hij daar kwetsbaar was in de grote groep en continue omver werd gelopen door de grotere honden waardoor hij diep ongelukkig was maar ook gevaar liep. 

Eenmaal bij ons ontdekten we een juweeltje. Echt absoluut niet het "typische pupje" maar een zacht, lief en nieuwsgierig jongetje dat altijd vrolijk is en dankbaar is. Een enorme knuffelkont met een onverbeterlijk eerlijk en stabiel karakter tegenover alles en iedereen, hond, kat, paard, mens... gewoon een genot om bij je te hebben!

Milo is mensgericht en heeft geen trauma’s of rugzakje. Hij vertrouwd je volop en wil niks anders dan volgen, leren en doen wat er van hem veracht wordt, dat is zijn doel in het leven naast liefde geven en genieten! Ondanks zijn jonge leeftijd is hij in zijn hok al zindelijk (alles gebeurt in het verste hoekje), hij sloopt niet en is ook niet lomp of wild. Het is haast een oudere wijze ziel in een leuk jong "jasje"!

Milo is een heerlijke knuffelkont en is dol op onze buiten wandelingen met de vrijwilligers. We staan versteld hoe gehoorzaam dit kleine ventje is maar ook vooral hoe snel hij alles begrijpt en zich aanpast aan elke situatie. Hij kan echt met iedereen mee wandelen en vooral de kinderen zijn hier favoriet omdat hij zo makkelijk is.

Milo loopt dan trots en vrolijk mee aan de riem zonder te trekken, met aandacht voor zijn omgeving maar toch verliest hij ons geen seconde uit het oog. Een "goed zo" of een koekje vindt hij een hoofdprijs en een knuffel daar maakt hij ook zeker altijd even tijd voor. Milo heeft hier geen jachtinstinct laten zien en luistert nu al super naar zijn naam... Een leuke, trouwe en ongecompliceerde vrolijke vriend voor het leven. Deze leukerd zal zonder twijfel een enorme aanwinst worden voor de familie die hem zijn gouden mandje kan bieden!

(Input 1 december 2022)

Video

dogstars