LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Joey (NL)

Geboortejaar: juli 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 22-06-2023
Toegevoegd:
06-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 22 juni 2023: Toen Joey in de opvang kwam viel hij in huis erg uit wanneer er honden voorbij kwamen gewandeld met hun baasjes.
Joey vindt dit nog altijd spannend maar hij heeft geleerd dat hij zichzelf kan afleiden door een speeltje te pakken en deze naar je toe te brengen voor een korte speelsessie. Een speelmomentje slaat hij nooit over!
Buiten in het bos of op een speelweide (veilig omheind) luistert hij goed. Ook al doet hij zijn eigen ding, hij komt bijna altijd kijken als je zijn naam roept. Hij blijft natuurlijk wel een echte Podenco. 7 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 29 april 2023: In september 2019 werden er vier pupjes onder slechte omstandigheden gevonden. Ze zaten vol wormen, hadden vlooien en zaten in hun eigen ontlasting. Joey was één van deze vier pups.

Hij werd al gauw geadopteerd en half december 2019 kwam hij naar Nederland.

Nu staat hij alweer een poosje opnieuw ter adoptie.

Joey is een hele vrolijke, lieve en enthousiaste Podenco. Hij heeft veel energie en onderneemt graag dingen met je. Wanneer hij zijn energie kwijt is, ligt hij het liefst in zijn slaapzak dicht tegen je aan want Joey is een echte knuffelkont.

Mocht hij toch energie over hebben dan is hij zeer zeker te porren voor een zoekspelletje met bijvoorbeeld een snuffelmat of een hondenpuzzel. Lekker spelen met zijn speeltjes slaat hij ook geen dag over.

Vanwege zijn enthousiasme plaatsen we Joey niet bij jonge kinderen en ook bij katten lijkt ons geen goed idee. Hij heeft namelijk een gezonde dosis jachtinstinct. Dit zorgt er voor dat hij buiten niet los kan lopen, maar aan een lange lijn kan hij ook lekker wandelen, snuffelen en graven.

Ondanks zijn hoge jachtinstinct en zijn geoefende graaftechnieken hebben wij hem nog maar zelden iets zien vangen. Joey krijgt wel een dikke 10 voor zijn inzet.

Joey kan met andere honden maar dit vindt hij vaak ook spannend. Aan de lijn kan hij hierdoor, bij een te veel aan prikkels, uitvallen. Hier zijn d.m.v. training al grote stappen in gemaakt maar een nieuwe familie dient hier wel rekening mee te houden.

Het is duidelijk dat Joey meer op mensen is gericht dan op andere honden. We zoeken dan ook een thuis voor hem waar hij als enige hond of eventueel met een rustig teefje kan wonen.

Word jij Joey’s nieuwe maatje voor het leven? 12 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 6 maart 2023: Voor deze, bijna 4-jarige, knappe en lieve jongen zijn we op zoek naar een bijzondere warme mand.  
Joey heeft de typische kenmerken van een Podenco zoals een groot jachtinstinct, nieuwsgierigheid en een zacht karakter. Ook is deze slimmerd een kampioen in het uithalen van grappige capriolen. Volop liefde en gezelligheid dus met Joey in huis. 

In huis ligt hij graag onder zijn dekentje of is hij actief met een speeltje of hersenwerkje. Hij komt regelmatig een knuffel halen en ligt graag dicht bij je. Ook voor oudere kinderen is Joey heel lief, jonge kinderen zou hij omver kunnen springen in zijn enthousiasme.  

Joey gebruikt zijn Podenco oren opvallend goed en werkt graag voor je. Hij is duidelijk meer gericht op mensen dan op honden.  

Joey houdt ervan om buiten in een hoog en goed afgesloten terrein lekker te graven naar muisjes, te rennen en te snuffelen. En als hij katten, konijnen of vogels ziet dan wil hij daar het liefst achteraan rennen. 

Iedereen kent wel de foto’s en/of filmpjes waar een podenco met een hoge sprong over een hoog hek springt. Nou Joey is hier geen uitzondering op, dus de tuin dient hoog omheind en goed afgesloten te zijn. 

Aan de lijn vindt Joey andere honden erg spannend. Dit zorgt ervoor dat hij naar bepaalde honden uitvalgedrag vertoont.  

Daarom zoeken wij voor Joey naar een adoptant die hem sturing geeft en die consequent is. Joey is er mee geholpen als er lekker met hem gewerkt wordt, hij voldoende mentale uitdaging en beweging krijgt, zodat hij rust in zijn koppie heeft. Ervaring in het werken aan het gedrag bij (temperamentvolle) honden is een must.  
Het liefst plaatsen wij Joey als enige hond. Hij kan hooguit met 1 andere stabiele hond geplaatst worden.  
Belangrijk is dat zijn toekomstige mand in een rustige en stabiele omgeving met weinig prikkels staat.  
We weten dat we naar een speld in een hooiberg zoeken, gezien de hoge eisen die we stellen, maar Joey verdient het allerbeste! En we weten zeker dat als er iemand voor Joey valt en hem wil begeleiden dat die er veel vriendschap en liefde voor terug krijgt. Wie kan Joey dit bieden? 

Video

dogstars