LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Joey (NL)

Geboortejaar: juli 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
06-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Voor deze, bijna 4-jarige, knappe en lieve jongen zijn we op zoek naar een bijzondere warme mand.  
Joey heeft de typische kenmerken van een Podenco zoals een groot jachtinstinct, nieuwsgierigheid en een zacht karakter. Ook is deze slimmerd een kampioen in het uithalen van grappige capriolen. Volop liefde en gezelligheid dus met Joey in huis. 

In huis ligt hij graag onder zijn dekentje of is hij actief met een speeltje of hersenwerkje. Hij komt regelmatig een knuffel halen en ligt graag dicht bij je. Ook voor oudere kinderen is Joey heel lief, jonge kinderen zou hij omver kunnen springen in zijn enthousiasme.  

Joey gebruikt zijn Podenco oren opvallend goed en werkt graag voor je. Hij is duidelijk meer gericht op mensen dan op honden.  

Joey houdt ervan om buiten in een hoog en goed afgesloten terrein lekker te graven naar muisjes, te rennen en te snuffelen. En als hij katten, konijnen of vogels ziet dan wil hij daar het liefst achteraan rennen. 

Iedereen kent wel de foto’s en/of filmpjes waar een podenco met een hoge sprong over een hoog hek springt. Nou Joey is hier geen uitzondering op, dus de tuin dient hoog omheind en goed afgesloten te zijn. 

Aan de lijn vindt Joey andere honden erg spannend. Dit zorgt ervoor dat hij naar bepaalde honden uitvalgedrag vertoont.  

Daarom zoeken wij voor Joey naar een adoptant die hem sturing geeft en die consequent is. Joey is er mee geholpen als er lekker met hem gewerkt wordt, hij voldoende mentale uitdaging en beweging krijgt, zodat hij rust in zijn koppie heeft. Ervaring in het werken aan het gedrag bij (temperamentvolle) honden is een must.  
Het liefst plaatsen wij Joey als enige hond. Hij kan hooguit met 1 andere stabiele hond geplaatst worden.  
Belangrijk is dat zijn toekomstige mand in een rustige en stabiele omgeving met weinig prikkels staat.  
We weten dat we naar een speld in een hooiberg zoeken, gezien de hoge eisen die we stellen, maar Joey verdient het allerbeste! En we weten zeker dat als er iemand voor Joey valt en hem wil begeleiden dat die er veel vriendschap en liefde voor terug krijgt. Wie kan Joey dit bieden? 

(Input 6 maart 2023)

Video

dogstars