LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Rey (NL)

Geboortejaar: september 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 61
Gewicht: 18
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
01-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Deze elegante en lieve dame van 4 lentes jong heet Rey.
Ze is geboren in Spanje maar al jaren woonachtig in Nederland en al helemaal ingeburgerd en gewend aan een fijn honden leven als gezinslid van een familie met kinderen.
Rey is een echte podenco die je enorm blij maakt met lange wandelingen. Rey kan dan heerlijk overal snuffelen. Ook in een drukke stad zou Rey zich gelukkig voelen want haar nieuwsgierigheid is groot en wanneer zij iets ruikt, dan gaat haar neusje de hoogte in, zodat geen enkel luchtje kan voorbij gaan zonder dat het eerst door de neus van Rey is gegaan. In een stad zou Rey het liefst elke winkel met je ingaan, zeker wanneer daar een heerlijk luchtje uitkomt. (hihihi ,waarschijnlijk is de slager haar favoriet)

Rey is sociaal naar mensen, lief voor kinderen, heeft geen rugzakje, is zindelijk, sloopt niks en kan alleen thuis zijn. Ze heeft een gemiddeld energie niveau, bij voldoende uitlaten is ze in huis rustig . Mevrouw geniet dan zichtbaar van schoonheidsslaapjes op een zachte en warme plaats. Of dat dat in een flat of huis met tuin is zal voor haar waarschijnlijk weinig uitmaken .
Op straat vind Rey vreemde honden wel interessant, alleen begint zij te blaffen als ze dichtbij komen en dat vinden andere honden meestal geen fijne kennismaking. Wanneer je Rey dan verder mee laat lopen, dan lijkt zij opgelucht dat jij haar verder begeleid en volgt ze braaf. In huis leeft Rey samen met andere honden en dit gaat prima. Alhoewel het voor Rey niet belangrijk is, want alleen zou ook prima zijn. We weten niet of Rey kan samenleven met katten.

Zoals de meeste podenco's heeft Rey een flink jachtinstinct. Om die reden kan ze waarschijnlijk niet los op niet omheind terrein en is een goed afgezette tuin geen overbodige luxe. Dieren zoals kippen en konijnen die in de tuin verblijven lijken ons ook geen goede combi om samen met Rey te houden.

Maar verder lijkt ze ons een lieve en makkelijke hond, die zich waarschijnlijk goed aan kan passen aan de meeste woon situaties en gezinssamenstellingen.

(Input 1 maart 2023)

Video

dogstars