LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Illan (NL)

Geboortejaar: december 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
01-03-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Zoekt u een loyale vriend voor het leven? Dan willen we u zeker Illan voorstellen! Illan is een prachtige podenco-mix van ruim een jaar die als pup samen met zijn broertjes,zusje en moeder gevonden is in Tenerife. Illan verblijft al een poos in een gastgezin, dus hij is al helemaal gewend aan het leven in huis.
Wat is er zo leuk aan Illan? (wat niet is sneller beantwoord) Illan is een  vrolijke, levenslustige, leergierige, grappige , speelse en zeer aanhankelijke jonge knul. Die graag met je mee gaat wandelen, het heerlijk vindt om met je te spelen of nieuwe dingen te leren, hij luistert redelijk goed, is zindelijk, kan een poosje alleen thuis blijven (in opvang is dit wel altijd in gezelschap van andere honden geweest), hij kan samen leven met honden en katten en bovenal is hij een heerlijke knuffel!
Illan is een zachtaardige hond met een wil to please, die zijn baas/bazin adoreert.
Qua uiterlijk is Illan geen typische podenco (zijn moeder was dit wel), maar in zijn karakter zie je wel echte Podenco eigenschappen terug : jachtinstinct, gevoelig en zachtaardig, buiten actief en binnen rustig, het liefst in huis op een bank lekker tegen je aan, grappig clowntjes gedrag, tikkie ondeugend dol op snuffelen en graven en heel slim. Zijn niet podenco-achtige flaporen hebben als voordeel dat er geen bananen in passen, dus die werken (meestal) redelijk.
Dan nu Illan zijn verbeterpuntjes : Illan is geen standaard allemansvriend die meteen iedereen enthousiast begroet. Hij is het "kat uit de boom kijk" typje, die het liefst eerst even vanaf een afstandje bekijkt of je te vertrouwen bent om vervolgens voorzichtig kennis te komen maken op zijn eigen tempo. Als je vervolgens goedgekeurd bent, dan heb je een echte trouwe vriend aan hem !
Om die reden vindt hij wandelen in drukkere gebieden ook best spannend, wonen midden in een drukke stad daar zou hij niet blij van worden . Daarom zoeken we een wat rustiger thuis voor hem bij mensen met een rustig sociaal leven waar niet de deur plat gelopen wordt met veel visite.
En Illan is bang van kinderen die tijdens spelen en rennen enthousiaste geluiden maken. Een gezin met kinderen of waar vaak kinderen over de vloer komen lijkt ons daarom niet geschikt voor hem.
Hij laat hierin wel verbetering zien en we verwachten dat dat in de toekomst als hij hier rustig aan kan wennen ook nog verder verbeterd.

Illan heeft het natuurlijk goed bij zijn opvanggezin maar zou natuurlijk ook heel erg graag een eigen familie willen hebben waar hij voor altijd mag blijven.

(Input 1 maart 2023)

Video

dogstars