LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Luca

Geboortejaar: januari 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 6
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
27-02-2023

Omschrijving

Asiel Almanimal Castalla:

Luca is gevonden samen met Brian. De heren liepen alleen in de campo en er was verder niemand bij. Ze waren ontzettend bang en ze zijn met een vangkooi gevangen. Vervolgens zijn ze naar het asiel van Villena gebracht. Daar hebben ze ruim een jaar gezeten in een kennel samen met andere hondjes. Maar het asiel in Villena is heel groot en er is geen tijd om extra aandacht te geven aan speciale gevalletjes.

Nadat Almanimal met Villena is gaan werken zijn er een aantal honden naar Castalla gekomen. Waaronder Brian en Luca. Brian is inmiddels geadopteerd. Luca zat in het asiel in elkaar gedoken in een hoekje. Het was echt een hoopje ellende. Wat het ventje meegemaakt heeft weten we niet, maar fraai zal het niet zijn.

Luca mocht samen met een ander bang hondje met een vrijwilligster mee naar huis in opvang. Dat was echt een geweldige move voor Luca. Na een paar weken ging het knopje om en begreep hij dat het veilig en leuk was in dat huis. De opvang heeft zelf 5 eigen hondjes. Dus Luca kon zich daar mooi aan optrekken. Luca voelt zich in huis en in de tuin nu heel vrij bij de opvang. Maar nieuwe situaties vindt hij nog spannend. Zo nam ze hem mee naar het asiel om even met andere hondjes te zijn. Maar het asiel vond Luca maar niks en rolde zich weer op in een hoekje. Net als toen hij er net was. Wandelen aan de lijn is ook nog een leerproces.

Luca zoekt dus een familie met ervaring met hondjes met een moeilijk verleden. Mensen met geduld en zonder teveel te willen van hem. Luca ontdooit op zijn eigen tempo. Hij heeft heel veel baat bij één of meerdere sociale honden in het gezin. De opvang ziet wel dat hij heel veel afkijkt van de anderen. Maar Luca is al zoveel vooruit gegaan dat het tijd is voor de volgende stap. Welke lieve familie heeft de ervaring en geeft Luca zijn welverdiende kans en laat zijn volgende stap ook meteen zijn definitieve stap zijn naar een prachtig hondenleventje.

(Input 27 februari 2023)

Video

dogstars