LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Orquídea

Geboortejaar: april 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 61
Gewicht: 16
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
26-01-2023

Omschrijving

Asiel Tanamera:

Orquídea, Geranio, Azucena en Dalia komen van dezelfde jager. Hij hield de honden in een schuur, ze waren super hongerig en ze zaten tussen het vuilnis en hun eigen uitwerpselen. Het was een hel.

Orquídea is hun redding geweest. Zij is op de één of andere manier ontsnapt en gevonden op straat. De politie ging kijken waar ze vandaan kwam en zag deze hel met de andere honden die er zaten. Er lagen dode honden, er liepen levende honden tussen. Geen eten en water te bekennen. Alleen broodmagere honden. Al met al was het verschrikkelijk. De politie heeft samen met vrijwilligers van een stichting de honden weggehaald en ze zijn ondergebracht bij verschillende asielen.

Orquídea is ondanks alles een lieve, sociale en evenwichtige hond. Ze is goed met andere honden en met mensen, ze deelt haar kennel met andere honden. Ze loopt, zoals te zien is op de video, al goed aan de riem. Ze is heel intelligent en luistert goed. Een aandachtspuntje bij Orquidea is dat ze over hekken heen springt. Bij haar moet je dus extra goed opletten en een hoge omheining hebben die goed is afgeschermd. Ze wil graag geaaid en geknuffeld worden en is graag bij de mensen. Orquídea is getest op leishmania, hieruit is gebleken dat het level net op het randje zit. Ze is inmiddels hiervoor behandeld en heeft een maand Domperidon gekregen. Ze wordt in maart opnieuw getest. Het zou Orguídea erg helpen als er al een andere, sociale hond in huis is zou zijn waar ze zich aan op kan trekken. 

Hopelijk gaat Orquídea snel opgemerkt worden zodat ze snel haar leven kan gaan delen met een lieve familie.

(Input 26 januari 2023)

Video

dogstars