LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tiago

Geboortejaar: mei 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 22,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
18-01-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Tiago kwam bij ons via een melding van een buurman. Tiago liep al een paar dagen rond zijn terras en liet zich wel voeren maar zeker niet vangen. Het arme ventje was echt letterlijk een zielig hoopje, een gebroken ziel. Maar toch wou hij vertrouwen en zich eindelijk veilig voelen. Gelukkig konden we hem daarom uiteindelijk meenemen naar het asiel. Hij was er erg slecht aan toe. Van hoe ver was hij wel niet komen aanlopen? Vel over bot en dan ook nog eens vol met vlooien. En zo bang en wantrouwend...maar toch zagen we de levenslust en liefde in zijn ogen duidelijk! En we hadden het niet fout. Deze kwetsbare jongen begreep goed dat hij nu veilig was en nam zijn kans met vier poten aan. Inmiddels is hij enorm gegroeid, letterlijk en figuurlijk! Hij is mooi aangekomen en zijn vachtje glimt prachtig. Maar ook zijn gebroken ziel is opgeknapt. Zo komt hij ons elke ochtend weer kwispelend begroeten. Wat een genot om te zien hoe dankbaar hij is. Tiago is een gevoelige hond met een zacht en nog iets verlegen karakter. Hier en daar nog een tikkeltje wantrouwig en onzeker bij vreemde mensen maar zodra hij je kent wijkt hij niet meer van je zijde.

Een eigen mens zou Tiago echt heel goed doen, we merken dat hij heel erg graag iemand trouw wil zijn en deze steun ook echt zoekt bij de vaste vrijwilligers. Een eigen mens bij wie hij mag horen en met wie hij al zijn liefde mag delen. En ook die gekkigheid die hij nu al steeds vaker durft te laten zien! 

Met de andere honden is Tiago super in de omgang. Hij doet het super in de groep, kent de hondentaal in perfectie en loopt niemand in de weg. Tiago speelt en rent graag met zijn maatjes in de patio en komt steeds ook meer los met de vrijwilligers, ook diegene die hij nog niet eerder had ontmoet.

Tijdens de buitenwandelingen zien we Tiago helemaal genieten. Dan is hij nieuwsgierig en heerlijk vrolijk. Jachtinstinct hebben we nog niet gezien bij hem en we denken ook niet dat dit nog zal komen. Onze wandelingen zijn altijd rondom het asiel, in de bergen, puur natuur. We denken dat Tiago in een drukke stad, omgeving of thuis niet zijn plekje zou vinden of in ieder geval zeker niet zo zou genieten. Daarom zoeken we voor deze lieverd een rustige plek, het liefst in een buiten gebied waar hij van mooie natuurwandelingen kan genieten en met zijn eigen mens op avontuur kan. Het liefst een thuis met al een hondenmaatje maar vooral bij een baasje met ervaring die hem met geduld het echte hondenleventje kan laten ontdekken!

(Input 18 januari 2023)

Video

dogstars