LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Vera

Geboortejaar: februari 2021
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 55
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 11-02-2023
Toegevoegd:
05-01-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 11 februari 2023: 3 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 5 januari 2023: Vera werd in het dorp gevonden. Het arme meisje had een nare ketting om haar nekje, was ontzettend mager en zat onder de vlooien. Deze verlegen maar wijze ziel had vriendjes gemaakt en een goede plek opgezocht, namelijk bij de straat katten die dagelijks gevoerd worden! 

Ze was erg wantrouwig naar de buren maar toch lukte het ons gelukkig na een week al om voldoende vertrouwen van haar te krijgen om haar veilig te stellen en naar het asiel te brengen.

Vera heeft een rustig maar vooral heel zacht karakter. Ze kan inmiddels genieten van een zachte knuffel en blijft ook graag bij je liggen mits er geen drukte is. Als de andere, drukkere honden, in de buurt zijn dan maakt ze zich onzichtbaar en zoekt ze een rustiger hoekje op. 

Vera komt altijd als laatste in de groep aan de beurt met aandacht, voeren en ook met aanlijnen voor een wandeling ondanks dat dit toch echt wel haar favoriete momenten zijn. Ze durft zich gewoon niet op te dringen en iets te claimen...nog niet. Toch is het heel mooi om te zien hoe ze ons wel duidelijk maakt dat ze graag mee wil doen. Vanaf een afstandje en stilletjes...maar toch heel duidelijk en grappig door enthousiast te kwispelen en kleine vreugde sprongetjes te maken elke keer dat je haar aankijkt en ze voelt dat ook zij eventjes in zicht is!
Vera stelt haar rust erg op prijs. Met drukte of lawaai maak je haar zeker niet blij. Ze is het liefst in een kleinere groep waar ze van de hondjes kan genieten zonder dat er te veel spanning rondom is. Dan zie je haar genieten van de rest en ook hun voorbeeld volgen. Met haar zachte karakter is ze kwetsbaar in het asiel maar toch weet ze tot nu toe heel goed de problemen uit de weg te lopen gelukkig. Toch verdient ze veel meer... Een eigen plekje waar ze zich veilig voelt en een eigen mens die ze trouw mag zijn voor de rest van haar leventje zouden er zonder twijfel voor zorgen dat ze snel zou opbloeien. Hopelijk vinden we dat speciale plekje voor haar binnenkort en kan ze van het echte hondenleven gaan genieten!

Vera is onzeker omdat ze niks kent. Echt alles is nieuw voor haar. Ze laat alles rustig over haar heen komen maar neemt de tijd voor nieuwe indrukken. Ook vreemden worden eerst goed bekeken voordat ze ze durft te vertrouwen. Hierdoor zoeken we een familie met ervaring voor haar en het liefst met al een stabiele hond waar ze een voorbeeld en zekerheid van kan krijgen. Zodra ze je eenmaal kent... wil ze niks liever dan in de buurt zijn.

 

Video

dogstars