LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Uranus

Geboortejaar: augustus 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 62
Gewicht: 19
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 27-08-2023
Toegevoegd:
27-12-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 27 augustus 2023: 11 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 3 augustus 2023: Helaas is er geen enkele aanvraag geweest voor dit leuke, grappige podenco mannetje! Uranus is prachtig uitgegroeid en nog steeds een heerlijke clown met gevoel voor humor. Hij is amper onder de indruk te krijgen, alles is even leuk en gezellig en hij staat altijd klaar voor een wandeling, spelletje of knuffel.

De dagen achter de tralies zijn inmiddels maanden geworden en ook al kent hij niks anders...merken we aan hem dat hij graag meer uitdagingen en avonturen zou hebben. Hij heeft zo zijn "trucjes" om zich bezig te houden. Zo verzamelt hij graag speeltjes of gooit hij zijn brokjes naast de bak, over de hele vloer, om dan brokje per brokje geduldig verder te eten. Tja, je moet wat doen om bezig te blijven he!

In zijn groep daagt hij de jongere hondjes graag uit voor een spelletje of een rondje rennen, dan is hij de dapperste van het stel, een echte leider in het spel. Integendeel, bij de oudere hondjes is hij onderdanig en toont hij veel respect. Bij de meer dominante hondjes kent hij zijn plek maar al te goed. Dit slimme ventje weet heel goed bij wie, waar en wanneer hij zijn grenzen kan opzoeken! 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 27 december 2022: Uranus is een heerlijke stuiterbal! Hij vindt echt alles en iedereen even leuk en gezellig en vindt zijn wereldje gewoon ontzettend leuk en interessant. Hij is ondernemend, gaat graag op onderzoek uit en kent geen angsten. Soms is hij er zo druk mee dat hij vergeet dat zijn batterijtje eigenlijk op is en dan opeens... valt hij om in slaap. En dan kan hij als de beste snurken! Net een klein oud mannetje is het dan...zo aandoenlijk.

Uranus geniet enorm van onze wandelingen rondom het asiel en ook van zijn momenten in de speelweide waar hij heerlijk los kan rennen. Iedereen wordt enthousiast begroet op straat, mens, hond of kat. Hij is dan erg bezig met de buitenwereld en alles dat hij hierin kan ontdekken maar als je hem roept komt hij ook weer meteen aan je zijde. Eenmaal terug van de wandeling, in zijn patio vindt hij het heerlijk om even bij te komen in onze armen. Dit past amper meer want hij is best gegroeid de laatste weken maar dit wil hij nog niet geloven. In zijn ogen past het gewoon en maakt hij zich zo klein mogelijk om op onze schoot te passen en te kunnen genieten van een beetje extra aandacht voordat we weer verder moeten gaan.

Deze lieverd was nog maar een paar dagen oud toen hij met zijn broertjes (Ujan, Urmel, Uli en Unix) zusje (Umber) en mama (Uraya) werd gevonden en is dus in het asiel opgegroeid. Hierdoor is hij prima opgevoed door zijn mama, goed gesocialiseerd en heeft hij geen rugzakje of trauma’s.

Uranus is inmiddels 4 maandjes oud, ingeënt en helemaal reisklaar. Hij staat te popelen om de mooie buitenwereld verder te gaan ontdekken en eindeloze avonturen te delen met een familie die hij trouw  mag zijn voor de rest van zijn mooie hondenleventje!

 

Video

dogstars